lördag 23 april 2011

Baddaren

Den vackra boken är utläst. Jag "pratar om" boken Baddaren av Emma Hamberg. Handlingen utspelas ute på en ö. Där bor Maja på ett slott tillsammans med sin äldre man Pelle. Han jobbar som konstnär, en framgångsrik sådan. Maja bestämmer sig för att starta en simskola för vuxna. Det är bara tre som anmäler sig. Det är den snygge och starke tonårskillen Alex, kulturjournalisten Karin och trädgårdsmästaren Jens. Simskolan blir inte som någon  har tänkt sig, men den förändrar livet för alla på ön. Boken innehåller tragedi, otrohet, kärlek och värme. Jag tycker verkligen om boken. Den var lättläst och man får en bild framför sig hur vackert det är på ön och på slottet. Jag hade svårt för att släppa boken. Det känns som en sorg i hjärtat, nu när det inte är kvar några outlästa sidor i den.


Vilken bok ska jag börja läsa nu? Tipsa mig gärna om bra böcker!

12 kommentarer:

 1. Sådana böcker är underbara - när man efter sista sidan börjar sakna karaktärerna, handlingen och stunderna man ägnat den!

  Tyvärr har jag inget bra boktips att ge! :S

  Sv: Ja, dem blev något renare i alla fall! Jag badar nästan aldrig mina vovvar, men det tycks gå bra ändå :)

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att det är roligt och så mår man jue bra utav det... :) När det syns är nog väldigt individuellt och beroende på startform om man säger så... Och vad och hur du tränar... Själv så kör jag varannan dag så att musklerna hinner att vila emellan...

  SvaraRadera
 3. Jag gillar böcker som handlar om verkligheten. "Blondie" av Birgitta Andersson är en sådan. En fasansfull berättelse om en ung tjej som hamnar väldigt fel, väldigt tidigt.

  God morgon!

  SvaraRadera
 4. Ska ta med mig några böcker när jag åker till föräldrarna på Mallorca nu i början av maj. Ditt tips blir nog en av dem.

  Har du läst "Eat Pray Love"? Den är verkligen att rekomendera, så många tankar som samlats i bokform.

  ~Ingrid

  SvaraRadera
 5. Jag har inte läst "East Pray Love", men jag har sett filmen. http://junitjejen.se/eat-pray-and-love/
  Ha det så bra idag!

  SvaraRadera
 6. Allt av Denise Rudberg. De är kanon om du inte har läst dem! Kram

  SvaraRadera
 7. Den boken är bra! Har du läst de andra två av E. Hamberg? Nu bara för det kommer jag inte på vad de heter men det går ju att googla. "Hundraåringen som steg ut genom fönstret och försvann" läser jag just nu. Den är så där tokrolig. Annars gillar jag verklighetsbaserade böcker. Eller S. Kinsella's om man vill ha en lättläst, smått hysteriskt kul bok att läsa.

  SvaraRadera
 8. SV: Tack så mycket!

  Hur har eran påsk vart?

  SvaraRadera
 9. Sv: Ja, det är skönt att det börjar röra på sig igen :) Om ett par veckor får jag buren som ska sitta på kärran! :)

  SvaraRadera
 10. Låter som en toppen bok!
  Den jag vill tipsa om är inte fullt så underbar, men jag tycker att alla borde ha läst den! 14 år till salu!

  SvaraRadera
 11. Den lät ju riktigt bra! Jag är helt förälskad i Harlequin böckerna. Min mormor brukar lämna massa böcker till mej. =)

  SvaraRadera