onsdag 11 maj 2011

En boks handling

Ibland har jag hur lätt som helst att komma in i en boks handling. Många gånger vill jag inte sluta att läsa. Är boken bra, känns det lite smått trist att den snart blir utläst. Men så finns de där gångerna jag börjar läsa en bok, men kommer inte riktigt in i den. Eller så hänger jag inte med alls. Kanske det är för mycket information i början av boken. så det försvårar det hela. Jag får bra lust att lägga ifrån mig boken och börja läsa någon helt annan bok. Det tar mig emot också. I skolan brukar jag säga till de elever, som vill byta bok, att de ska läsa lite till i den, så de kommer in i handlingen.  Men jag förstår dom precis nu. Det känns inte motiverande att läsa vidare om boken inte passar just då eller för att det helt enkelt inte är någon lockande bok.

Jag har läst de första kapitlerna ur två böcker ganska nyligen. Den ena boken är Mord under Tjörn Runt  av Ramona Fransson och En sannolik historia av Karin Alvtegen. Jag tror att båda dessa böcker är bra, men just nu finner jag inte inspirationen att läsa vidare. Jag har inte hamnat där att jag inte har velat släppa taget om böckerna. Kanske kommer jag att fastna i böckerna vid ett senare tillfälle, men inte just nu. Jag kommer att göra ett nytt försök och då kommer jag att läsa om böckerna från start.

Känner du igen dig i detta?

[polldaddy poll=5038255]

10 kommentarer:

 1. Måste svara lite mer än med bara ett av dom ovanstående förslagen.

  Om jag själv har begärt boken som en recensionsbok från bokförlagen, då tvingar jag mig igenom boken, trots att jag inte tycker om den.

  Om jag själv har köpt boken, då slutar jag att läsa i den.

  SvaraRadera
 2. Jag kan helt känna igen mig i det du skriver. Jag började läsa Stieg Larssons böcker men det gick bara inte att läsa vidare. Ändå älskar jag filmerna. Så nu har jag lagt undan dem och ska nog försöka snart igen och då börja om helt från början :)

  SvaraRadera
 3. Jag förstår vad du menar... Jag brukar läsa vidare, speciellt om man har hunnit en bit in. Jag kan inte lägga ifrån mig en bok och sluta läsa den om jag har hunnit läsa 50 sidor. Då måste jag läsa hela. Men visst ibland läser jag en bok vid sidan av den där halvdanna... :P :) Det beror på vilket humör man är på.

  Alvtegens bok tyckte jag var lite seg i början men sen gillade jag den jättemycket, förmodligen för att jag inte var på något läshumör först :P

  SvaraRadera
 4. Ja han är en kämpe och otrolig på att vilja hjälpa till

  Jag kan itne svara... en del böcker känner ja att de inte går så då ger ja upp men för de mesta mal ja igenom ändå... de KAN bli bättre.

  SvaraRadera
 5. nä tråkiga och sega böcker borde inte finnas!

  SvaraRadera
 6. självklart! :D men det lär ta ett tag att bli blond :D

  SvaraRadera
 7. Man skapar ju sin egen situation? :)
  När jag känner att jobbsöket är ett måste så mår jag bara dåligt av det.
  Men då ändrar jag inställning.
  Låter det gå en dag eller två och sen är det bra igen :)

  SvaraRadera
 8. Menå vad jag vill läsa en bok jag själv valt... dumma lärare som tvingar på en massa skitlitteratur ;)

  Puss

  SvaraRadera
 9. Jag brukar nog ta väldigt god tid på mig när det gäller ointressanta böcker :S Flera månader kan gå innan jag är klar! :P

  SvaraRadera
 10. I hela mitt liv har jag bare lagt undan 2 böcker för att sedan aldrig(?)plocka upp dem igen... Det gick bara inte, och jag tröstar mig med att alla inte kan älska alla liksom... HELT okej tycker jag, för jag har hunnit älska flera tusen, så... http://tantmarit.se/2011/02/10/bocker-bocker-manga-bocker%e2%80%a6/

  SvaraRadera