torsdag 7 juli 2011

Fit & Smart

Jag har gjort något som jag har varit helt emot, nämligen att inta måltidsersättningar. Jag har aldrig trott på den idén och jag har inte trott att jag skulle orka att enbart leva på pulver. Dagen innan midsommar började jag sakta men säkert. Jag tyckte det smakade kväk till en början, men några kväljningar fick jag inte och det var huvudsaken. Man vande sig med smaken och tills sist smakade de helt ok, både choklad- och jordgubbssmaken. Jag blev mest förvånad över att de faktiskt gav en mättnadskänsla. Det trodde jag inte! Jag var rädd att man skulle behöva var hungrig mest hela tiden. Man kan "dricka" upp till fem pulverpåsar per dag. Att byta ut alla måltiderna mot pulvermat varje dag tyckte jag var svårt. Vissa dagar bytte jag bara ut två. När jag började inta Perellis Fit & Smart Quickmeal började jag tänka mig för vad det gällde min kost. Man kan säga att mitt nya liv började. Jag började träna mer (har varit ganska orkeslös på den fronten under halva våren), äter mer regelbundet, dricka mer vatten (dricker ca 2-3 liter per dag numera), slutat äta choklad (vet inte om sommarvärmen också har bidragit till minskat intag av det) och jag dricker nästan aldrig Cola Light nu längre (drack Cola Light dagligen innan). Jag minns heller inte när jag åt min sista macka. Även om jag inte direkt har minskat min vikt särskilt nämnvärt (möjligtvis något kilo), så har jag börjat med en ny livsstil och jag mår bra av det!  Jag kommer inta mina sista påsar idag. Hoppas, hoppas att jag nu tar med mig mina nya invanda vanor när jag börjar äta mer vanlig mat. Det finns ju så mycket gott och nyttigt att äta nu på sommaren. Vem kan motstå färska bär, grillat, sallad, skaldjur m.m. ?Jag kan tänka mig att köpa mig ett nytt paket Quickmeal så småningom. Efter arbetet har jag upplevt det stressigt att både rasta hunden och få mig något att äta innan träningspass. Då kan ju faktiskt ett glas Quickmeal vara ett bra alternativ. Fit & Smart kan beställas på Bodystore.


Det kan ju hända att jag skulle under ännu en längre tid köra med denna måltidsersättare, men jag tappar sugen lite grand när inte vågen visar en större viktnedgång än kanske 1 kg. Men den gav andra vinster istället som jag hoppas på att fortsätta med.

Har du tagit någon pulverdiet? Vilken sort? Funkade det?

16 kommentarer:

 1. Japp. Cambridge. Jag gick ner 45 kilo, så visst funkar det. Det botade dock inte kolhydratsmissbruket. LCHF som jag äter nu är det bästa för mig, även om CK just då i princip räddade livet på mig.

  SvaraRadera
 2. 45 kg på Cambridge?! Det var minsann inte dåligt. Tränade något under den tiden också? Har du något favoritrecept enligt LCHF som du vill delge?

  SvaraRadera
 3. Jag har "käkat" Nutrilett och gått ner nästan 0,5 - 1 kg varannan dag !
  Man vänjer sig till slut och när det är så här varmt som det är nu så kan jag hellre ta en påse än att ställa mig och laga till nån varm mat.

  Lycka till.
  kram

  SvaraRadera
 4. Kul att du gillade mitt fördelsedagskort...

  Jag har aldrig testat några pulverdieeter... skulle aldrig göra de heller av den enkla anlednignen att jag inte tror ett skit på de. De håller inte i längden om man inte ändrar sin livsföring. de finns inga genvängar... motion å bättre mat är enda vägen. Så ser jag de.

  SvaraRadera
 5. Nä, det gäller ju att leva vettigt EFTER pulvret, men pulver i sig funkar!

  SvaraRadera
 6. Nej, bara promenader. Fanns inte ork till annat. Åh, det finns så mycket goood mat på LCHF så jag vet inte var jag ska börja. Men en bra köttbit, bea och grönsaker tröttnar jag aldrig på. Eller grädde och hallon... eller varför inte tonfiskröra på frökex (googla Renée Voltaires rawfood-kex. Såna bakar jag själv). Tonfisk, purjo, majo och amerikansk senap... Eller fläskpannkaka utan mjöl...

  SvaraRadera
 7. Jag tror inte på pulverdieter eller måltidsersättningar.
  Man ska äta riktig mat och man ska äta det man vill. =)
  Bara man rör på sig, så får man ju äta.

  SvaraRadera
 8. Den sanningen gäller inte alla. Sockermissbruk och kolhydratskänslighet är saker som spelar in.

  SvaraRadera
 9. Hej! Tack för titten i min blogg! Japp det är en leonberger valp, har en på 6 år med!
  Har aldrig kört någon diet på pulver! Hm tror inte det funkar i längden! Men är ju upp till var och en! Hoppas du mår bra och lyckats! Ha en trevlig sommar!! :D

  SvaraRadera
 10. SV: Känner mig bättre i dag ..

  Det där kanske är något för mig som har svårt att få i mig frukost etc.. Och att äta själv är riktigt trist, ska kolla lite nämrare på det.

  SvaraRadera
 11. Min tanke rörande sånt är motion i kombination med en hälsosam kost. Visserligen har jag aldrig provat olika former av måltidsersättningar: men den dag då kebabpizza och öl finns som måltidsersättning kommer jag att stå först i kön :P

  SvaraRadera
 12. Jag som gjort experimentella studier på både pulverdiet och LCHF under min utbildning :)
  Älskar stranden, mitt lilla monster älskar det till och med mer :)

  SvaraRadera
 13. Jag tror de flesta pulverdieterna fungerar för någon. Däremot är det bara en quickfix, och om man inte är medveten om att man måste vara väldigt noga och försiktig när man börjar äta mat igen så är det så otroligt lätt att hamna i gamla vanor = man är tillbaka på ruta ett.

  Jag gick ner 3 kg på fem dagar med Nutrilettes quickstart, sen gick jag upp de kilona plus lite till när jag började äta igen.

  Jag tror stenhårt på lågkolhydratskost, förslagsvis LCHF eller Atkins eller GI (långsamma kolhydrater). Det är bara tänka logiskt. Grönsaker är nyttigt, kött är både mättande och bra för kroppen. Fett gör dig inte fet. För att bli av med fett och vätska behöver du ge kroppen just fett och vätska.

  Kroppen är designad för lågkolhydratskost!

  Perfekt så här på sommaren dessutom. Grillat kött, bearnaisesås, och sallad till det. Fett lätt ;)

  SvaraRadera
 14. Om du skulle vilja testa på LCHF, så rekommenderar jag att titta på den här länken http://www.kostdoktorn.se/lagkolhydratkost-lchf

  Bläddra ner lite så finns det förslag på frukost/lunch/middag/mellanmål.

  SvaraRadera
 15. Det skulle vara intressant att få veta vad dina studier säger om både pulverdiet och LCHF. Kan du inte dela med dig?

  SvaraRadera
 16. 2002 gick jag ner 12-13 kg på 3 veckor med hjälp av Cambrigde-pulvret. Det var tuffa veckor men inte katastrofala vad jag minns.... =)

  Jag höll vikten flera år tills jag fick ett nytt skov i min eländiga sjukdom och nu har jag gått upp igen.
  V 30 ska jag påbörja ny period av pulver. (endast 3 påsar/dag då jag vill ligga under 500 kal/dag för att hamna i ketosfasen)

  Jag vill oxå hurra för LINDA som gått ner 45 kg!!!! Heja dig! =) BRA jobbat! =)

  Jag skulle inte kunna äta ren LHCF då jag är för gammal för det. (Jo, åldern HAR betydelse här - alldeles för mkt fett för en gammel tant). Men jag har kunnat hantera detta tidigare....och jag LUSLÄSER söta Åses blogg. (56kilo.se) Hon är min guru! Sund, har balans och ändå unnar sig att njuta av både mat o dryck.

  SvaraRadera