måndag 18 juli 2011

I-landsproblem


Jag har ett stort problem, när jag ska sätta på TV:n här hemma. På soffbordet ligger det tre fjärrkontroller och jag kommer ju aldrig ihåg vilken fjärrkontroll jag ska börja klicka på. Det är tydligen viktigt. Man ska sätta på TV:n med den ena och man dska byta kanal med en annan. Sedan ska man säkert höja volymen med den tredje. Är min man hemma, så är det alltid han som får sköta fjärrkontrollerna, för jag blir tokig!

Detta är mitt i-landsproblem. Vilket är ditt?

28 kommentarer:

 1. Sv; Ja riktigt tråkigt :(

  SvaraRadera
 2. Hahahhahahha samma här! Men vi skaffade EN kontroll som går till allt, men det tar tid att lära sig det ;)

  SvaraRadera
 3. Vilket getingbo detta är
  Skulle räckt med en

  SvaraRadera
 4. Förstår dig..mitt i-lands problem är att vi samlar på vin men vi har aldrig något att dricka :?
  kram Åsa

  SvaraRadera
 5. Yeah, alla dessa I-Landsproblem :)

  Oceans borde du se, en mycket fin film :)

  SvaraRadera
 6. Jag tror att det ligger 4 kontroller på vårt bord...

  Ständigt denna röra :S

  SvaraRadera
 7. sv: tack så mycket :D har du bloglovin ? :)

  SvaraRadera
 8. Jag undviker att tänka "i-landsproblem" då jag vet att det är sådana där petitesser som är så oviktiga så det finns inte. Kom på mig själv att en gång klaga på att någon hade ställt ett tomt mjölkpaket i kylen och läste en vecka senare en krönika av en kvinna som hastigt hade förlorat sin man i cancer och till saken hör den att mannen alltid ställde in tomma mjölkpaket i kylen. Hon klagade alltid på honom. Efter det har jag nog börjat se det mesta positivt och undviker att tänka på saker och ting som problem :-)

  Angående hopprepet så har jag köpt det på bodystore. Ville ha ett robust med trähandtag som håller länge! http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/hopprep-trahandtag Det där har jag.

  I dag tog det hela 30 minuter för mig att orka mig igenom 1000 hopprepshopp men nu kan tiden bara bli bättre. Testa tusen du med och tävla, men bara mot dig själv :-)

  SvaraRadera
 9. Hehe, ja att jag ville bli detektiv berodde helt klart på barnprogrammen, det gick "Barnens detektivbyrå" på tv då och det var en favorit att titta på. Mitt andra val var att bli popstjärna och bilda band med min bästa killkompis, men det blev bara en halv låt. ;-)

  SvaraRadera
 10. Jag ser nästan inte alls på tv numer. Tycker däremot att ngt som tidigare varit så enkelt har blivit alldeles för tjorvigt, barnen är bättre på allt som rör tvn o kringutrustningen än mig, jag ber dem om hjälp.

  SvaraRadera
 11. sv: jag jobbar på ett dementboende :) bilden är från weheartit :)

  var gärna med i dagens blogg! :)

  SvaraRadera
 12. Sv: Ja visst är dom fina.

  Jag går och funderar och tittar om jag kan hitta ett billigt men bra träningställe eller om jag ska köpa träningsgrejer och träna hemma.
  Sugen på att börja träna igen

  SvaraRadera
 13. Skulle bli knäpp av och köra buss varje dag ut och in. Är för social för det och för stort behov och hjälpa till, så mitt nuvarande yrke är så mycket bättre för mig, ingen dag är den andra lik :)

  SvaraRadera
 14. Men annars är jag glad... :lol:

  SvaraRadera
 15. PRECIS så är det, och jag blir GALEN!
  Vi har dessutom en "lustig" grej som INGEN fattar något av! Vi "startar" TVn med en kontroll, och på något mystiskt vis som ingen har kunnat förklara så blockeras nästa kontroll, så de första 4-5 minuterna kan vi inte byta kanal, inte påverka ljudnivån osv. JÄTTEROLIGT....
  INTE!!! :x
  Så jag måste inte bara hitta den kontrollen jag behöver OCH använda den i rätt ordning, jag måste dessutom ha en sådan framförhollning så att jag kommer ihåg att starta skiten i god tid...
  BLÄH!

  SvaraRadera
 16. Glömde helt bort att jag inte svarat sist *skämmes*
  Den sförsta studien om VLCD (very low calorie diet) undersökte hur normalviktiga påverkas av en sådan diet under bara 1 vecka och vad som händer när man börjar äta normalt igen. Slutsats lite kort blev att vi tappade mycket muskelmassa och sänkte vår basala ämnesomsättning med 40 % vilket är sjuuukt mycket. Ämnesomsättningen gick upp en bit igen, men inte helt, när vi började äta normalt igen, men muskelmassan gick så klart inte tillbaka så vår förbränning blev minskad. Men det kan vara en bra kickstart för att se att det händer grejer, bara man vet hur man ska äta efteråt så!

  Mitt stora examensarbete var om LCHF och vi samarbetade då med läkare, forskare, en doktorand och en professor i fysiologi och Medilab på Sophiahemmet i Stocksholm. VI hade 8 försökspersoner. Vi åt strikt LCHF med MAX 30gram kolhydrater/dag i 3 veckor. Alla var normalviktiga och ingen ville gå ned i vikt.
  Slutsatsen blev att OM verkan fortsätter så kan det vara en hälsofara. MEN det är ju naturligtvis inte säkert att de dåliga resultaten, så som stor höjning av det mindre bra kolesterolet, sänkt ämnesomsättning mm mm, fortsätter. Kroppen har en fantastisk förmåga att anpassa sig.

  Som sagt, det finns för- och nackdelar med allt och allt är dessutom individuellt vad man passar för osv. :) Man får testa sig fram, bara man vet om eventuella risker!

  Har det funkat bra för dig?

  SvaraRadera
 17. sv: Ja, riktigt fina är de! :D

  SvaraRadera
 18. Tack så mycket för ditt långa svar!!
  Jag har minskat kolhydratintaget, men jag kommer inte köra LCHF-dieten så strikt. Att tänka "Tacka nej till potatisen men tacka ja till bacon och grädde" funkar inte i min hjärna. Att ta frukt som mellanmål på jobbet är det enklaste mellanmålet och det som funkar bäst för mig. Enligt LCHF ska man väl inte äta så mycket frukt?
  Jag har kommit igång ordentligt med min träning, vilket känns väldigt bra. Än så länge har jag inte börjat ras ai vikt, men lite grand. Just nu står vågen ganska still, men jag hoppas givetvis på ändring snart. Jag dricker mer vatten nu och jag äter mer regelbundet.

  SvaraRadera
 19. Så käckt med bara en kontroll! Det skulle absolut underlätta!!

  SvaraRadera
 20. Jag kastar mig ut med risk att ha fel. Tror nämligen att bara genom att kolla på bilden kan avgöra vilken dosa som går till vad. Den närmast i bild går till ljudsystemet, mao höjer du ljudet med den. Den i mitten går till tv:n eller dvd:n men eftersom ni bara har 3 dosor så säger jag ändå tv:n. Den översta dosan går till digitalkanalerna skulle nästan våga chansa på att ni har en boxer till och med.:-)

  Undrar om detta säger att jag tittar för mkt på tv (om jag nu har rätt vill säga :wink: ) eller om jag bara har konstiga kunskaper :wink:

  SvaraRadera
 21. Men oj vad jobbigt att ha tre fjärrkontroller till TV´n..
  hur kan det bli så ?

  SvaraRadera
 22. Alla tre måste användas på ett eller annat sätt för att TVn ska köras igång. En går till Boxern, en till själva TVn och en till förstärkaren. Jag lär mig aldrig vilken fjärrkontroll jag ska börja med. Jag kanske borde be mannen att skriva en instruktionsbok.

  SvaraRadera
 23. Då förstår jag.
  Själv behöver jag bara en fjärrkontroll eftersom jag har en inbyggd digitalbox i TV´n och även högtalarna.
  Fast vad många knappar det finns på den fjärrkontrollen..lite jobbigt faktiskt
  ha det så gott och hoppas solen lyser hos dig också som den gör här idag

  SvaraRadera