lördag 23 juli 2011

Idag är vi alla norrmänMan kan inte ha missat att det igår var terrordåd i Oslo. Läs om nyheten. Jag tycker det känns ofattbart! Det är svårt att förstå att det här är sant. Det går inte att förstå. Oavsett var terrordådet skulle ske, så är det fruktansvärt, men nu känns det helt plötsligt väldigt nära och ännu farligare. Man blir rädd. Jag förstår inte hur och varför det här kan ske. Finns det så mycket hat att man vill utsätta andra oskyldiga människor för sådan fruktansvärd fara?  Jag sänder Norge och alla drabbade mina tankar idag. Jag beklagar verkligen det som har hänt. Jag hoppas att den eller de som har utfört det här dådet straffas ordentligt.

Jag fann ett videoklipp på YouTube, som visar att islamister har planerat terrordåd tidigare. Kolla videoklippet.

Inte nog med terrordådet, så var det ju ungdomar som blev skjutna på ett ungdomsläger på ön Utøya. Läs om detta. En man utklädd till polis ropade till sig ungdomarna och började skjuta.  Undra om terrordådet och denna händelse har något samband. Jag låter expertisen reda ut det, men jag tänker på Norge idag. Som Carl Bildt har sagt: Vi är alla norrmän.

27 kommentarer:

 1. Det finns inget vad jag vet som säger att det är islamister som har gjort detta. Nu är samma man anhållen misstänkt för båda dåden och jag tror det är han som står bakom allt. Sjuk i huvudet är vad han är! Tycker faktiskt det känns fel att skylla på muslimer så fort sådant här händer.

  SvaraRadera
 2. Det har du rätt i. Inte kan vi skylla på muslimerna alltid. Det verkar som att den utklädde "polisen" är den skyldige till de båda dåden. Hoppas han verkligen får fängelse på livstid.

  SvaraRadera
 3. super fin blogg!
  haft en bra vecka?
  kram :)

  SvaraRadera
 4. - Jätte bra att du skrev så men jag har redan avslutat tävlingen... Men ge inte upp det kommer en ny chans snart! :D

  SvaraRadera
 5. Detta är så fruktansvärt! :'(

  SvaraRadera
 6. Det är ofattbart och skrämmande.

  SvaraRadera
 7. SV: Tack för din röst, en länkning kommer! :D

  Roligt att du gillade bilderna, dom i topp 14 får en petdrinker, sedan får tre stycken andra vinster med hund relaterade saker :)

  SvaraRadera
 8. tack så mkt :) ja visst är det sjukt de som hänt

  SvaraRadera
 9. Det är så hemskt.. ryser varje gång jag tänker på det som har hänt :(

  Det verkar som att målet har varit att gå på Socialdemokratin i Norge, det är ju dem byggnaderna som har bombats och det var ju SSU-lägret där ungdomarna blev beskjutna.. :(

  SvaraRadera
 10. SV: Okej, många som verkar ha en iphone, funkar den bra?

  Ja det är alltid trevlig att bli dagens blogg, grattis till dej oxå! :)

  SvaraRadera
 11. Grattis till "Dagens Blogg" hos Guevacci =)

  SvaraRadera
 12. Det är verkligen hemskt det som har skett. Helt ofattbart.

  SvaraRadera
 13. Vinnaren av dagens blogg finns uppe! :) Kika in om det blev du eller anmäl dig till den nya omgången här:
  http://vadfanskajagheta.se/2011/july/lordag-dagens-blogg-3.html#comment

  SvaraRadera
 14. Hejsan vill du vara med i min tävling där du kan vinna en cykel? :D

  SvaraRadera
 15. Usch, hemskt det som hänt.... SV: jasså, där ser man. :P Jag ska iaf ha en när den än kommer ut! ;) Är nog smart att vänta iaf... kram

  SvaraRadera
 16. Det är svårt och ta in, fast jag suttit i så många timmar och sett det om och om igen på tv.... kan inte förstå hur man kan göra så :(

  SvaraRadera
 17. Idag har jag skickat en extra stor och varm KRAM till mina nära o kära, mina vänner och mina bekanta......Och nu skickar jag även en kram till de bloggar jag besöker då och då......

  KRAM ♥

  SvaraRadera
 18. ps) på ett sätt är jag lättad att det INTE verkar vara ett islamistiskt terrordåd.......liknar mer "oklahoma-bombaren" för några år sen. Faktiskt liknar dom oxå varandra till utseendet. *hm*
  Annars tror jag att det blivit ett riktigt ras-hat-scenario i de nordiska länderna.
  Vet inte vad jag ska säga....vill bara bonda o krama alla........♥

  SvaraRadera
 19. Hej , måste bara säga att du glömde att säga din epost (: så om du skulle kunna skriva om komentaren skulle jag vara väldigt glad:D

  SvaraRadera
 20. [...] har du gjort denna lördag förutom att tänka på katastrofen i Norge? Tags : , [...]

  SvaraRadera
 21. Hej!
  Söt blogg! Det skulle vara kul om du ville vara med i veckans blogg hos mig :) Inlägget om veckans blogg finns nästan längst ner på min blogg. Hare bra! KRAM :D

  SvaraRadera
 22. Min iPhone är kanonbra!! Jag är sååå nöjd med den.

  SvaraRadera
 23. Det var en norrman som gjorde detta Karin. Han är skyldig till både bombattenaten och dödskjutningarna. Terrorism har ingenting med religionen islam att göra. Terrorism har med sjuka människor att göra. Idioter. Det har inte med vilken religion man tillhör. Det har med vad man är för en människa. Det finns idioter i alla länder, religioner osv.

  SvaraRadera
 24. Kan inte ens skriva om det... för hemskt!

  SvaraRadera