onsdag 20 mars 2013

Facebook eller inteJag minns inte när jag gick med i Facebook. Vad tycker jag då om "fejjan"? Vad ska jag säga? Det finns absolut flera fördelar. Facebook innebär ett enklare sätt att hålla kontakten med människor. Man kan återuppta gamla kontakter. Man kan exempel sprida information eller göra efterlysningar väldigt enkelt. Det kan vara allt från om grannens bortsprungna katt eller förfrågningar om olika saker. Själv besöker jag Facebook varje dag, men det är inte varje dag jag uppdaterar min status. Några kanske uppdaterar sin status kanske tre gånger per timme. Det känns på något sätt onödigt, men det är ju självklart ett eget val man gör.  Själv vill jag inte dela med mig av allt jag gör eller allt jag tänker. Även om jag älskar min man högt över allt annat, behöver jag ju kanske inte dela med mig av den kärleken på Facebook. Hur intressant hade det varit för andra att läsa? En del skriver A, men inte B. Varför dela med sig av kryptiska gåtor? Jag förstår inte meningen med det. Nu har jag ju min blogg, så då kan ju ibland Facebook kännas överflödig för att dela med mig av min egna status. Bloggen är min dagbok och åsiktsventil.  På ett sätt, kan jag tycka att mitt intresse för facebook har svalnat lite grand, särskilt när man själv både bloggar och använder instagram. Jag vill dock ha kvar mitt Facebook-konto. Jag delar med mig av det jag själv känner för. Jag gillar de statusar jag vill och jag kommenterar det jag själv vill. Så skönt!

Läs om de tio dödssynderna på Facebook.


Svara gärna i omröstningen Varför använder du Facebook?

14 kommentarer:

  1. Jag har inte fb längre. Fick det hackat och efter det har jag låtit bli den sidan. Klarar mig bra utan haha.

    - Ja men visst är sälarna söta:)
    Jo definitivt är det så att det finns vissa hundraser man fastnar lite extra för:)

    SvaraRadera
  2. jag har slutat gå in på facebook för jag mådde illa över alla bilder på halvnakna tjejer killkommpisarna gillade helatiden! :(

    SvaraRadera
  3. jag har inte FB.. är väl snart den enda i världen utan FB-konto.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Även om jag tröttnar på Facebook ibland, så rekommenderar jag dig ändå att skaffa ett konto.

      Radera
  4. Ang inte ha FB. Främsta anledningen är faktiskt det där att FB äger allt jag skriver och kan sälja vidare utan ersättning till mig. Även om jag väljer vad jag lägger ut och är noga med sånt vill jag ändå inte godkänna ett sånt avtal. Alltså har jag skippat FB. Har ju, som du skriver, bloggen och den räcker långt. Den servern (och domännamnet) ägs dessutom av en kompis till mig, så jag publicerar allt på känd mark. Skönt!
    http://www.svt.se/nyheter/sverige/sa-ager-facebook-din-information

    SvaraRadera
  5. Fb är verkligen både och... men lite kul tycker jag;)

    SvaraRadera
  6. Haha ja det vore en syn för gudar det. :D

    Har känt på sistone att jag har tröttnat lite på fejjan. Scrollade bara igenom lite snabbt förrut, men nu när det har varit fullt upp med biljettförsäljningen så har jag inte hunnit. Och det har bara varit skönt! Har mest fejjan till reklam för receptsidan/bloggen och allt som rör tävlingar, plus alla gratisprylar man kan få. ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst tröttnar man ibland på fejjan, men samtidigt vill åtminstone inte jag släppa fejjan helt och hållet.

      Radera
  7. Ja men eller hur.. :P

    Jag är tudelad vad gäller facebook, det är både smart och ibland nästan lite läskigt :(

    SvaraRadera
  8. Roligt ibland och ibland inte. Vid ett antal tillfällen har jag funderat på att radera mitt konto för jag är så himla less. Men sen fortsätter jag ändå att skriva där. Det är som med bloggandet. Man ledsnar emellanåt men så tänds skrivarlustens stjärna igen. Det är både uppåt och nedåt - allt efter dagsformen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, så är det. Man ledsnar emellanåt med FB, men man vill ju heller inte släppa det helt och hållet.

      Radera
  9. Ja Fb kan var pest men också tvärtom :) Har insett hur just Fb kan vara i många situationer. Framför allt för att snabbt sprida info när något händer som man behöver hjälp med. Man kan meddela många på en gång istället för att ringa hela listan av folk som kan tänkas hjälpa till osv..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller med dig om att FB är väldigt bra att ha, när man behöver sprida information snabbt.

      Radera