tisdag 9 april 2013

Kanske kan mer

En sådan duktig vovve!!!

Oftast när jag och hunden är ute på promenad, så går hunden framför mig. Det har han oftast fått göra. Bara för att Yambo går före, betyder inte att det är han som bestämmer. Idag fick han i alla fall gå lös bredvid mig på vänster sida. Han gick inte före, inte efter utan precis bredvid. Inte behövde jag koppla Yambo heller. Jag blev riktigt imponerad av honom.  Kanske man själv kan mer än vad man själv vet om....

32 kommentarer:

 1. Bra! Det handlar bara om att lita på hunden och vara beredd på att ingripa. Det är så skönt att gå promenader med lös hund tycker jag. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det skönt att gå med en lös hund. Är Yambo lös och inte måste gå intill mig hela tiden, så går han säkert en 5 gånger längre sträcka än jag, eftersom han springer/går fram och tillbaka.

   Radera
 2. Svar: Ja det tycker jag också hihi :) spelar du fotboll?

  SvaraRadera
 3. Gud va skönt

  När vi hade hund(Engelsk springer spaniel)så sprang han oftast lös med blandat före eller efter mig:)

  Ha en bra vecka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yambo är sällan efter mig, han vill vara först. Är han först brukar han springa fram och tillbaka för att kunna kolla var matte är någonstans.

   Radera
 4. Tack för din fina kommentar!
  Själv går min tjockis alltid lös när vi är ute.Han är liksom uppfostrad så och det har aldrig varit några problem med det. Han är van med andra djur så han bryr sig inte om varken katter eller harar vilket är helt underbart eftersom jag vet att han aldrig sticker iväg. Men har han lite svårt för att lyssna när han inte vill. ;)
  Så fin Yambo är, klart han kan gå lös han med.
  KRAM ANNA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr bryr sig min hund om alla fyrbenta (han älskar att leka!), men oftast ser man signalerna innan och hinner koppla sin hund. Det bästa kommandot på min hund är "Hej då!". Då kommer han direkt, för inte vill han bli lämnad av sin matte! ;)

   Radera
 5. åh så söt! :)

  sv; jaa det var riktigt gott! :D
  kram

  SvaraRadera
 6. Åh vad duktig han är :) VI har en hund i vårt hus, men han är helt gaaaalen .. Och skäller för jämnan, elaka kvinnan som har honom lämnar honom ensam hela dagarna /: Stackarn ylar så det låter som att han blir torterad :(

  SvaraRadera
 7. När Alvin går i koppel, vilket han oftast gör, drar han jättemycket. Lös sköter han sig kanonbra. Dock vågar jag inte lita på att han inte springer efter vilt eller andra hundar.

  Sv,.kanske. En lärare från Stenkulan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min hund springer också efter vilt eller andra fyrbenta, så jag kan inte lita på honom till 100 %. Är nosen uppe i vädret, är han alltid kopplad. Annars funkar min hund lös. Andra människor bryr han sig inte om.

   Nä, jag känner ingen lärare på Stenkulan.

   Radera
 8. Vad roligt det måste vara när hunden, lyssnar av matte.
  Härlig känsla

  SvaraRadera
 9. -Tack! :)
  Hur mår du idag? :)

  SvaraRadera
 10. Det har inte riktigt att göra med vem som går först, mina går alltid före mig när vi är ute - men förmodligen för att de är mer ivriga än mig. Går jag med en i taget använder jag alltid ett flexikoppel på 8 meter - och då hamnar jag långt bak! Men samtidigt får vovven mer möjlighet att röra på sig :)

  SvaraRadera
 11. Kul när det går bra och man känner att djuren lyssnar på en.

  SvaraRadera
 12. Åh saknar min lilla vovve! Det är ju lite olika i olika situationer det här med vem som går först. (Och vem som bestämmer eller tror att den bestämmer kan ju också variera haha...)

  SvaraRadera
 13. Härligt när det klickar på det man gör och att man tycker om vad som händer. Trivs man så ska man fortsätta, vad andra säger om en sak betyder inte alltid att det ska funka för en annan. =) Ha en bra kväll. kram (trollsfamiljen)

  SvaraRadera
 14. sv: hihhi det tror jag att jag kmr att göra :D

  SvaraRadera
 15. Min pojkvänns hund brukar jag ha kopplat å gå fot för annars drar han så himla mycket och han behöver tyglas lite granna. (har för ovana att springa iväg eller in på folks tomter och VÄGRA lyssna när man kallar in han.. så sjukt störande :( Kan tillägga att det är en irländsk setter.. så han är ganska yra av sig..:P

  SvaraRadera
 16. Duktig vovve :)
  /Nospuss & Kram Annmi

  SvaraRadera
 17. Vilken vacker hund! Härligt när dem år bredvid, själv så blir jag så grinig om dem går före så här är det breve som gäller :-)

  SvaraRadera
 18. visst blir man stolt när de går så fint :)

  SvaraRadera