söndag 7 juli 2013

Hur är en perfekt kommentar?

Visst är det roligt att få kommentarer och visst är det också kul att kommentera andras bloggar? 
Att ge en perfekt kommentar är kanske inte alltid så enkelt. Om man får svar på allt i blogginlägget, så finns det heller inget man kanske kan fråga om. Ibland skriver jag längre kommentarer, men som oftast blir det kanske en kort och tråkig kommentar. Själv blir jag dock glad åt även korta kommentarer i mina inlägg. 

Enligt Nanna Johansson kan man måtta sina kommentarer med hjälp av tummen och pekfingret. Läs här.

Idealisk kommentarslängd
Om du måste sträcka på pekfingret och tummen, för att kommentaren ska rymmas däremellan, då är kommentaren alldeles för lång. En kommentar ska vara lätt att läsa och inte innehålla en massa reklam. 

Eller vad tycker du?

24 kommentarer:

 1. Jag tycker det beror lite på inlägget man själv har skrivit. Ibland är det kul med något längre. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är sant. Visst beror det på inlägget en hel del.

   Radera
 2. Svårt att svara på tycker jag...är det ett väldigt intressant inlägg så skriver jag nog en hel del och även frågar om de är nått jag vill veta...ibland så skriver jag kanske bara en hälsning och kommenterar kort något från inlägget. De jag kan känna är trist är folk som enbart kikar in när man sj gjort det på dennes blogg och kommenterat och man får bara svar på de man skrev i bloggen...verkar som de man skriver inte intresserar vissa, bara deras egna blogg...så dessa har jag slutat gått in på...ha en skön söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig om det. Visst är det kul att få svar på ens frågor, men det är ju kul om kommenteraren också skriver något som rör själva inlägget.

   Radera
 3. Haha, jag tycker att det finns plats för olika kommentarer! Både korta och långa! :)

  SvaraRadera
 4. Har bara en önskan själv när dt gäller kommentarer & det är att den rör inlägget ;)
  /Kram Annmi i sommarsolen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är riktigt! Jag har fått kommentarer som "Vad har du gjort idag?", trots att man har berättat om det i inlägget de har kommenterat.

   Radera
  2. Hihi ja det är ju lite sådär fniss/Ha en fin Måndag Kram Annmi

   Radera
 5. Det beror på vad jag kommenterar! Jag kan skriva långa kommentarer och jag kan skriva korta. Allt hör ihop med inlägget. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart hänger det ihop med det!

   Radera
 6. JAg följer dig som nummer 306 nu :)
  Kram

  SvaraRadera
 7. Intressant :) ibland ger man korta svar ibland långa... Sen tycker jag det är kul när man lärt känna några i bloggvärlden lite mer (utan att ha träffats tom) och då händer det att man skriver lite längre, frågar och svarar i sin egna kommentar...
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 8. Intressant fråga, men här uppskattar vi både långa och korta kommentarer!
  Fast visst är det lite trist när kommentaren avslöjar att den som kommenterar inte läst inlägget! Men ändå roligt att se vem varit och hälsat på!
  Sommarkramar
  M.E

  SvaraRadera
 9. Jag gillar alla kommentarer, kul när läsarna lämnar spår efter sig. Kram Anette

  SvaraRadera
 10. Kommentaren ska alla fall inte vara för lång :) men ibland kan det vara kul med kommentarer som är lite längre än bara några ord.

  SvaraRadera
 11. Jag tycker man får svara hur och vad som helst.
  Jag tycker inte om när det måste finnas gränser osv :)
  Man svarar och skriver hur mycket man vill :)

  SvaraRadera
 12. sv. Det är underbart med såna vänner!

  Intressant och roligt inlägg :)

  SvaraRadera
 13. Ja, det kan ligga lite i det!

  En del skriver nästan noveller i sina svar, och det är inte alltid man hinner läsa allt!

  SvaraRadera
 14. Tackar, ja lite färg fick jag, får hoppas att de blir samma fina väder idag, så man kan rulla ner till stranden igen, hoppas att du får en underbar dag :)

  O angående din fråga här ovan, så tycker ja inte att de spelar så stor roll hur lång kommentaren är, huvudsaken är ju att nån kommenterar haha

  SvaraRadera
 15. Ju oftare jag är inne på en blogg desto längre tenderar kommentarerna att bli :)

  SvaraRadera
 16. Spännande tankar om kommentarer. Själv går jag lite upp och ner beroende på innehåll i bloggen och tid men även känsla. Jag kommentarer aldrig för sakens skull eller för att själv få läsare. När jag skriver så är det för jag tycker något. Kul att du kom in och läste hos mig. När jag bytte dator så försvann alla gamla adresser. Jag vet nämligen att jag läste din blogg förut
  Ha en fin start på veckan

  SvaraRadera
 17. Jag blir nog lite smålycklig för att någon ens lämnar en kommentar, här uppe i Norr kikar folk in men tiger;) Så alltså lite svältfödd så duger det mesta..

  SvaraRadera