lördag 27 juli 2013

Status: Jag tränar!

Scrollar man i nyhetsflödet på fejjan, ser man att det har blivit en trend att man delar med sig av sin träning där. Man "checkar" in på gymmet eller så uppdaterar man sin status med det senaste resultatet från joggingrundan eller cykelturen.

Ses det som en sporre, en irritation eller som avundsjuka? Själv blir jag motiverad. När någon har tränat blir jag glad! Jag blir glad av läsa någon annans resultat och jag gillar att se bilder på leriga joggingdojjor eller svettiga pannor. Jag läste i en tidning att en studie visar att det är många som väljer bort sina vänner från Facebook om inläggen handlar för mycket om träning eller viktnedgång.
Själv uppdaterar jag inte Facebook med mina resultat eller med mina träningstillfällen, för att få någon slags bekräftelse eller för att få så många gilla som helst. Det är mest för att tala om vad jag har gjort och förhoppningsvis kanske det inspirerar någon annan på köpet. På instagram gillar jag alla inlägg som handlar om kost, träning eller träningskläder.
En vän på Facebook berättade att det fanns folk som retade sig på att hon berättade om sin viktnedgång.  Varför? undrar jag. Kan man inte bli glad för en annans skull. Alla vet att det inte är hälsosamt att väga för mycket. Vännen skrev också: "Var och en är på FB av sin anledning och skriver det som ligger närmast hjärtat. Scrolla ner, läs inte, dölj. Men döm inte!"

Med dessa ord avslutar jag detta inlägg.

8 kommentarer:

 1. Svenska avundsjukan är inte att leka med... jag blir oxå sporrad... kan få lite dåligt samvete när jag varit lat... hihi... uppdaterar både fb och blogg för jag tycker att jag varit duktig!!

  SvaraRadera
 2. Jag ser det hela som en motivation att träna mer :)

  SvaraRadera
 3. Jag håller med dig om att man blir sporrad av andras träning. Jag förstår överhuvudtaget inte de som retar sig på vad andra skriver på fejjan. Det är ju bara att dölja den personens inlägg om man inte vill se det. Hur svårt kan det vara?

  Svar: Cykeln är en Crescent, rätt gammal, jag har köpt den på Blocket för flera år sedan men jag älskar den! 21 växlar o snabba racingdäck. Den passar mig perfekt!

  SvaraRadera
 4. Varför skulle man bli retad...Man borde såklart bli sporrad som ni säger!
  /Soliga Kramar Annmi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Retad har ingen blivit, men några RETADE SIG över annans prestation.

   Radera
  2. Ok,jag tänkte så men skrev lite fel ;)

   Radera
 5. Jag gillar med att läsa om när folk tränar och är glad för deras skull. Själv får jag flest GILLA på min FB när jag skriver om träning eller lägger ut kort på min hund. :) Kram

  SvaraRadera