tisdag 6 maj 2014

Augustiresan


En bok att läsa i sommar?

Augustiresan av Anna Fredriksson är en bok jag nyligen har läst ut. 

Boken handlar om Jenny, som åker iväg med sina vänner på en cykelsemester. Hon ska komma bort från vardagen. Parallellt med reseberättelsen med vännerna får vi läsa om hur Jenny för mindre än ett år sedan tillträdde en ny tjänst som personal- och administrativ chef på sin gamla arbetsplats. Man får också följa hennes liv tillsammans med Johan. Jenny jobbar mer och mer och umgås mer sällan med sin man. Jenny blir inte särskilt populär på jobbet. Hon utsätts för mobbing. Det tisslas bakom ryggen och hon får inget stöd av sin närmsta chef. Jag upplever Jenny lite för snäll. Och för hennes vänner vill hon heller inte delge hennes jobbiga situation på jobbet. Johan försöker komma med goda råd, men Jenny tar inte till sig dessa. Man undrar vad som sker på Jennys jobb. Vad har hon gjort för fel? Hon har inte agerat fel på någon punkt, mer än att hon faktiskt gräver sin egen grav. Inte nog med att det är jobbigt på jobbet, Jenny upptäcker att Johan är otrogen. 
Stämningen på resan är inte på topp de första dagarna, vilket gjorde att Jenny ett tag tänkte avbryta resan. Det blir inte så. Tills sist sker det en positiv vändning. 

Vad tyckte jag om boken? Den var lättläst och den svår att lägga ifrån sig. Men samtidigt blev jag inte stormförtjust. Jag vet egentligen inte varför. Kan det bero på mobbingen? Det kändes inte så upplyft att läsa. Inte heller spännande. 

BETYG:  3 av 5.


5 kommentarer:

 1. Den låter väldigt spännande! :)

  SvaraRadera
 2. Eller spännande är kanske fel ord - intressant passar kanske bättre :)

  SvaraRadera
 3. haha ja bara inte de pedantiska blir en överdrift :)

  SvaraRadera
 4. SV: Nej verkligen inte, men jag tycker det går bra ändå att hålla bloggen uppdaterad hyfsat :)

  SvaraRadera