onsdag 31 december 2014

Sprid Knutans kampanj!

Nu har jag tack och lov (och än så länge) en hund som inte är rädd för fyrverkerier. Men vi vet många hundar som är det. Snälla, i respekt för allas hundar, kan vi vara varsamma med fyrverkerier. Det behövs ju inte smällas i tid och otid. Jag minns så väl en pappa med sin son, som firade av fyrverkerier när jag och Yambo precis skulle passera. Nu reagerade inte Yambo som tur var, men kan man inte visa någon hänsyn? Alla vet ju att många hundar är rädda, så visa respekt! Sluta smälla helt eller vänta till 12-slaget. Knutan (på bilden) har startat en kampanj mot smällare på Facebook. LÄS HÄR! Dela den du också!

6 kommentarer:

 1. Men kan inte ni hund ägare som vet att era hundar är rädda sitta inne och hålla om dem i de 30 minuterna ?
  Vi tar ju inte precis bort hundarna för hundrädda människor ?
  Jag har själv hund som reagerar, men att ta bort fyrverkerierna som funnits så länge, då kanske vi lika gärna kan ta bort hundarna
  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hundar reagerar inomhus med och min bästa väns hund får panik! Men känner som du att man inte ska ta bort fyrverkerierna heller helt för det blir ju inte heller bra. Min tanke är att kommunerna arrangerar ett ställe eller flera om det är en storstad, där fyrverkerier hålls och så slutas det säljas till privatpersoner. För det är tyvärr för många privatpersoner som inte kan lagar och regler runt detta. Dessutom sker många olyckor när de inte kan hantera dem riktigt. Inte roligt med personskador heller.

   Radera
 2. Knutan tackar för reklamen för hans antismällkkampanj

  SvaraRadera
 3. Ja, det är så synd om djuren! En vän berättade om deras hankatt som brukade vara ganska kaxig men fick en ynklig flickröst när det smälldes nyårsraketer.

  SvaraRadera