torsdag 9 april 2015

Har du bloggtorka?

Alla bloggare känner nog till fenomenet bloggtorka. Man vill uppdatera bloggen, men man kan inte alls komma på vad man ska blogga om. Då är det ju bra att kunna ta till ett av dessa 10 inläggstips skrivna av Blog Of Photo.

Användbar lista när du har bloggtorka


1. Skriv en lista. Försök hitta roliga listor. Inte bara såna där du rabblar upp namn, längd, ålder etc. Finns många olika teman på blogglistor, t.ex. Spring Time Tag som jag gjorde för ett par dagar sedan. Sök bara runt på Youtube och Google. Annars är det bara att försöka hitta på din egna lilla blogglista!

2. Tipsa om dina favoritbloggar, Instagramsidor, Youtubekanaler. Om du t.ex. tipsar om dina favoritbloggare, skriv upp dem i olika teman då t.ex. mina favoritmodebloggar etc. Alla uppskattar att få tips på nya bloggar att läsa! :)

3. Visa upp dina före och efter-bilder, om du redigerar dina bilder. Då kan andra få inspiration från hur du har redigerat en bild. Sätt inte bara upp för ofta dock. Dina läsare är ju dock här för att se dina färdiga och fina bilder, inte för att se mörka och tråkiga bilder. 

4. Är du väldigt inom ett specifikt ämne? Ta då och gör tutorials på olika redigeringar till en bild om du har en fotoblogg. Om du har en modeblogg så ta då och göra ett tipsinlägg om hur du sätter ihop en perfekt outfit. Om du älskar böcker, ta då och tipsa om dina favoritböcker. Väldigt uppskattat bland läsare med tipsinlägg.

5. Har du bakat nånting gott eller lagat en sjukt god middag? Ta då och skriv receptet på bloggen så andra kan testa att laga de smarriga våfflorna du lagat!

6. Har du börjat följa en ny tv-serie som är så sjukt bra, sett ett bra youtubeklipp eller hört en sjukt bra låt? Skriv ett inlägg då om hur bra din nya favorit tv-serie är, tipsa om låten du hittat och dela med dig av det roliga youtubeklippet du hittade.

7. Gör olika inspirationscollage, t.ex. med bilder från We Heart It, Tumblr eller Polyvore. Du kommer samtidigt själv få inspiration på köpet!

8. Gör ett "throwback-inlägg". Publicera bilder eller inlägg som du hittade långt tillbaka i arkivet. Alltid lika kul att få se hur man utvecklats och att få tänka på sina gamla minnen.

9. Ha en frågestund. Då kan dina läsare skicka in och fråga något som dom undrar.

10. Skriv ett inlägg om dina barndomsminnen. Allt från vad du brukade göra när du var liten, vilka dataspel du älskade eller vilka tv-program du gillade att kolla på. Du kommer få en sån nostalgi!

Nu kommer du säkert inte ha några problem med att komma på några bra inlägg!

13 kommentarer:

 1. Tackar för tips! Många bra saker där. Finns massor att göra, det stora problemet är ju att hinna med, önskar att det fanns mer tid för bloggen... Kram Suss

  SvaraRadera
 2. Grymma tips. Behövdes verkligen nu när jag är inne i en hemsk bloggtorka :) hehe

  SvaraRadera
 3. Nääääääeeej, inte än, men vi är ju nya på det här med att blogga, vi.... : )

  SvaraRadera
 4. Detta var ett bra tips :)
  Tyvärr är det mer min hälsa som stoppar,men gillar att besöka andra hihi
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 5. ja, tyckte jag med. Det va liksom gulligt och simpelt. :)

  SvaraRadera
 6. Faktum är att jag faktiskt har lite bloggtorka just nu. Så det här kom väl till pass!

  SvaraRadera
 7. Många bra tips! Nyligen gick jag tillbaka i tiden och skrev om vår resa till Thailand 2008, som var en del i en fotoutmaning med temat "varmt". Det kanske är ett till tips förresten, om man har bloggtorka, gå med i olika fotoutmaningar.
  Ha det gott
  Lisa

  SvaraRadera