onsdag 21 september 2016

Föräldramöte

Ikväll har vi haft föräldramöte. Först hade vi en gemensam samling med alla föräldrar. Vår kurator inledde mötet med viktig information och diskussion vad det gäller elever och internet- och mobilanvändning. En sådan nyttig diskussion det var. Om du har barn, hur mycket vet du om hur ditt barn använder internet? Vad skrivs? Vilka sms får ditt barn? Var delaktiga!

Ingen förälder var som Tabita på mitt möte. Tur det! ;)

Vi fortsatta mötet i vårt klassrum. Jag hade information att ge och föräldrarna hade möjlighet att ställa frågor. Det var ett trevligt möte och det känns nästan tråkigt att man inte träffar föräldrarna oftare. fritidspersonalen möter de oftare vid lämning och hämtning.

4 kommentarer:

 1. Tätare kontakt vore bra tror jag. Kanske en sluten grupp på FB kan vara ett steg till tätare kontakt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tätare kontakt hade nog varit bra, men inte via Facebook. Jag ser Facebook som en privat grej. Att alltid kunna bli nådd är heller inte så bra.

   Radera
 2. Barn/ungdomar och internet-användande är verkligen ett angeläget område! Viktigt att prata om och bra att det lyfts även på föräldramöten! Många frågar sina barn "hur var det i skolan idag?" men det kan ju vara minst lika viktigt att fråga "hur var det på nätet idag?". När mina barn först fick tillgång till sociala medier var kravet att jag skulle vara med då de kommenterade eller la ut saker. Vi har pratat mycket om sociala medier etc., och jag försöker vara en förebild genom att t.ex. fråga barnen innan jag lägger ut bilder på dem eller skriver något om dem. Jag har även skrivit en bok som delvis handlar om sociala medier och mobbning, den kom ut i våras och heter #tillsammans #utanför. Det finns så många aspekter av detta som är bra att lyfta och prata om! (Vilket jag också bloggat en del om). Sociala medier medför ju fantastiska möjligheter men har som det mesta även risker och nackdelar. Och det är en naturlig del av de ungas vardag! Jag tycker att det är viktigt att vi försöker vara ett stöd för dem även avseende hur de ska hantera den världen.

  SvaraRadera