tisdag 30 maj 2017

Vackra tänder!

Något jag lägger märke till, när jag möter en ny människa, är hur leendet ser ut och hur tändernas status verkar.  Märkligt kanske, men det är så jag gör. Är tänderna välskötta, så brukar leendet bli vackert också.

Jag tycker att jag sköter om mina tänder rätt bra. Dagligen använder jag tandtråd och jag sköljer tänderna med fluor, förutom själva tandborstningen. Jag blir kallad till tandläkaren vart 16:nde månad och den tiden avbokar jag aldrig. Jag vet att bara ordet "tandläkare" skapar fruktansvärt obehag hos många. Jag är glad över att jag inte är en av dessa, men jag tycker såklart att det är obehagligt att behöva borra. Det gör ju ont även med bedövning. Nu var det länge sedan jag behövde borra och det är jag glad över.

Man sparar en ganska stor peng på att ta hand om tänderna. Dock är det ganska dyrt att bara låta tandläkaren undersöka ens tänder. Det är ingen roligt utgift direkt. För att slippa dessa skyhöga kostnader har jag börjat titta på tandvårdsförsäkringar. Jag fastnade för Allras tandvårdsförsäkring. Det finns tre olika nivåer att välja emellan och priserna är rimliga. Man betalar månadsvis och du får ersättning för ditt tandläkarbesök efteråt. Toppen! Du gör klokt i att teckna en sådan försäkring om du ofta får problem med tänderna.

6 kommentarer:

  1. Ett leende säger mycket och man ska vara mån om dem

    SvaraRadera
  2. Jag brukar också kolla in leendet hos människor runt omkring mig. En viktig sak att sköta men inte roligt när man behöver gå till tandläkaren. Jag är en av de som har tandläkarskräck så en stor del att jag nog skött mina tänder så bra genom åren.

    Trevlig helg,Vicki

    SvaraRadera