tisdag 26 december 2017

En annan dag

Jultomten
Då har vi firat klart julen för i år. Idag var vi hemma hos min bror med familj. Där var det fullt hus. God julmat och julklappsutdelning till alla barn av självaste jultomten. Det yngsta syskonbarnet var inte särskilt förtjust i tomten utan någon annan fick överlämna julklapparna till henne.

Julklappsspelet

Julklappsspelet körde vi vuxna. Tänk att det alltid är lika roligt! Ofta blir det huggsexa om någon särskild grej. Något år har det varit en vinflaska eller tvättmedel. I år var det Mannerströms kryddkvarn & rivjärn och bland annat det vann min man. 

Nu blir det några amellandagarna innan nyåret. Inget är inplanerat och det känns riktigt skönt.

10 kommentarer:

 1. Vad mysigt och julklappsspel är så kul! :-D Kramis

  SvaraRadera
 2. Låter toppenmysigt, hoppas du får några fina sista dagar på året!

  SvaraRadera
 3. Vi kör också julklappsspelet, så roligt! Hos oss var det en tvål som var mest åtråvärd!

  SvaraRadera
 4. Har aldrig provat det... hur gör man?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns flera varianter av julklappsspelet, men jag kan berätta hur vi gör. Alla deltagare bidrar med två paket som vardera kostar 50:-. Alla paket läggs i mitten av bordet. Sedan kör vi laget runt med en tärning. De som får en sexa får välja ett paket. Detta fortsätter man med tills att det inte finns kvar några paket. Sedan öppnas paketen. Då är det dags för varv nummer två, men nu på tid. Vi kör 20 minuter. De som får en 6:a får ta valfritt paket från en annan. När tiden är slut, får man behålla de paket man har. Kanske någon blir utan.

   Radera
 5. Så skönt med en lugn nyår. vi har heller inget planerat.

  SvaraRadera
 6. Ser mysigt ut. God fortsättning :)

  SvaraRadera
 7. God fortsättning. Ser mysigt ut. :)

  SvaraRadera