onsdag 13 juni 2018

Det här med sommarlov.

Snart dags!

Lärare dras med några myter som är nästan lika svåra att ta bort som en tatuering. Alla vet minsann hur det är i skolans värld, fast att man kanske inte jobbar där själv. En av myterna är det här med sommarlovetJag vet inte hur ofta jag har hört  ”Men du har ju i alla fall ett långt sommarlov”. När man fäller denna replik vet man inte hur arbetssituationen ser ut för lärare. Under terminstid jobbar en lärare 45 timmar per vecka (om det nu räcker!).  När sommarlovet för eleverna är, får läraren nämligen möjlighet att ta ut ”kompensationsledigt” för de timmar de redan jobbat in under läsårets två terminer.

Imorgon är det avslutning på min skola. Så fort detta år har gått. Det känns alltid lite vemodigt med avslutningar, trots att man träffar eleverna i höst igen. Sedan ska det bli otroligt skönt med sommarlov, för nu är jag riktigt trött. Jag kommer dock jobba ett par dagar till innan jag får sovmorgnar och lata dagar. 

Lärarens semester

När man väl är ledig, kommer det att ta ett tag innan man faktiskt fattar att man är ledig. Jag hittade ovanstående text hos Sommarlovspedagogen. Det finns en hel del sanning i texten. 

1 kommentar:

  1. Haha... ja det är nog sant för många. Två veckor kvar (drygt). Längtar. Och jag tänker rivstarta ledigheten med sovmorgon.

    SvaraRadera