tisdag 31 juli 2018

Snack om vädret

Vad tycker du om vädret?
Här får man inte klaga om vädret är vackert. Man får heller inte klaga om det ösregnar, man får liksom aldrig klaga!  Jag tycker om sol och värme, men när vilda djur, grödor och nivån av grundvattnet tar ska - DÅ klagar jag! Jag kan välja att vara inomhus och sitt vid en fläkt, om det är varmt. I min kommun har vi ont om vatten. Vi måste spara. Dessutom måste vi koka dricksvattnet eftersom det är någon bakterie i det.  Sedan är det såklart läskigt med alla bränder i landet. Vi har eldningsförbud i hela vårt län. Vi får heller inte grilla där vi bor. Såklart trotsar man inte förbudet. Det är ju helt vansinnigt om man gör det!!

Alltså, jag klagar inte över själva vädret, utan över alla de konsekvenser det ger. Jag gillar solen och värmen, men nu får det gärna regna ett par dagar. Gräset, all växtlighet och alla djur skulle må bra av regn!

Vad tycker du om vädret?!

9 kommentarer:

 1. Ja men ellerhur, håller helt med

  SvaraRadera
 2. Jag tycker man får klaga, bara det inte blir ett evigt gnäll. Jag trivs bäst när temperaturen inte överstiger 25 grader. Så är det bara.
  Men du har helt rätt i att det är konsekvenserna som är det viktiga. Torkan och alla bränder. Vibehöver regn!

  SvaraRadera
 3. Ja, jag håller med dig till fullo! Nu är det för varmt och har varit det för länge. Det har fått alldeles för många konsekvenser. Själv är jag hjärt- och lungsjuk och det är inget vidare i denna värmen :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite läskigt att vi har haft det så varmt denna sommar.

   Radera
 4. Jag gillar vädret och har inga problem med värmen men visst håller jag med om att konsekvenserna av det är hemska.

  SvaraRadera
 5. Det kunde ha varit jag som skrev det här inlägget. Håller helt med dig. Älskar värmen som sådan, men nu får det faktiskt gärna regna i några dagar, kanske t.o.m. veckor, för det behövs för både djur och natur. Jag tror dock det här vädret kommer bli vanligare i framtiden. Kanske inte varje sommar, men vanligare tror jag definitivt att det kommer bli...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också att denna värme kommer bli vanligare. Läskigt!

   Radera