måndag 11 november 2019

Så himla onödigt!!!

Jösses, igår hände en grej som var så himla onödig. Jag skulle rasta Balder. Jag såg fram emot att ta en längre runda med hunden. Jag ringde upp min mamma och hann prata en kort stund innan Balder drog till i kopplet, så jag ramlade tokigt. Jag hamnade väl snett med benet och när jag skulle resa mig upp kändes det som att knät böjde sig. Det gick inte att ta sig därifrån och hunden sprang omkring. Om jag inte hade pratat i telefon, så hade detta aldrig hänt. Då hade jag varit mer uppmärksammad på hunden och jag hade haft två händer till Balder. Jag ringde min man och han kom och tog Balder. Han ringde också ambulansen, eftersom jag inte alls kunde ta mig därifrån.

Jag i ambulansen

Jag fick åka till Alingsås lasarett. Där röntgades knät. Röntgen visade ingen skelettskada. Just denna röntgen kan inte visa ifall det eventuellt är en skadad menisk. Men läkaren sade att det troligen är en stukning av knät. Jag visste faktiskt inte att man kan stuka knät. Jag hoppas nu att det inte är menisken. Om tre veckor får jag komma på återbesök. Jag får nu ta alvedon och Ipren för smärtlindring. Jag har också fått ett träningsprogram, som jag ska utföra. Vissa övningar var svåra att utföra, för det gjorde ont. Jag gör de jag kan så länge. Jag hoppas svullnaden snart försvinner, för då blir det såklart enklare.

Att gå med kryckor är inte helt enkelt. Man blir troligen ganska stark i armarna av det, men så otympligt det är om man ska till  toaletten eller behöver bära någonting. Jag har varit hemma idag från jobbet. Jag gillar inte det inte alls, för jag älskar att jobba! Men samtidigt kändes det viktigt att kunna vila knät och jag hade inte orkat att hoppa mig fram till olika byggnader på jobbet. Matsalen är i en byggnad, klassrummet i en annan och personalrum och kopieringsrum i en tredje byggnad.

Nu hoppas jag att jag blir bra i knät illa kvitt.


24 kommentarer:

 1. Men fy vad hemskt !! Tur alltid gick bra och inget var allvarligt skada! Så tråkigt med kryckor nu när det börjar bli halt och så ute 😫❤️❤️ Krya på dej!

  SvaraRadera
 2. Åh nej... stackare!!
  Tur att det inte var en större skada ändå, även om det ändå gör ont.
  Hoppas du kryar på dig fort!!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 3. Men fy vilken otur som du hade i går. Jag kan tänka mig att det inte känns så roligt att vara hemma just nu. Det låter lite jobbigt att allt är i olika byggnader. Hoppas att du blir bra i knät fort nu :)

  SvaraRadera
 4. Usch vad hemskt att du skadat ditt knä. Vad roligt att du är lärare i samma kommun som min man har bott i den han började skolan :)

  SvaraRadera
 5. PS. jag har svarat på din kommentar i min blogg

  SvaraRadera
 6. Men nej så tråkigt och jobbigt att du skadade dig! Jag visste inte heller att man kan stuka knät. Hoppas att smärtan snart lättar, att du kan göra övningarna mer och mer och att det går bra på återbesöket. Jag kan tänka mig att det är trist att inte kunna jobba när man vill!

  SvaraRadera
 7. Åh nej vilken otur. Massa krya på dig kramar. Hoppas det blir bra fort. Kram

  SvaraRadera
 8. Men hualigen då. Tur att det inte blev en värre skada än det blev. Det kunde ha gått riktigt illa.

  SvaraRadera
 9. Men vilken otur. Hade e dvärgpincher som drog till, trampade snett. 3 veckors sjukskrivning 😂

  SvaraRadera
 10. Åhh så gjorde ja när vi va i Göteborg på julen kunde inte gå alls sen i har ännu ont utav det tre år senare
  Usch vilken otur m det gör väldigt ont så krya på dej kram

  SvaraRadera
 11. Men vilken otur du har, du får vara rädd om dig!
  Hoppas du blir kry snart i benet/knäet!!!

  SvaraRadera
 12. Men fy vilken otur du hade med knät! Jag fick hoppa på kryckor när jag hade två stora hundar att gå ut med, och det var inte så praktiskt. Hoppas knät blir bra snart.

  SvaraRadera
 13. Fy då din stackare :(. Men vet du klart du ska vara hemma, vet hur det är som lärare man får lite stress av sånt. Men kroppen har man en av jobbet kan man alltid ta igen.

  SvaraRadera
 14. Men gud vilken otur :/ Jag visste inte heller att man kunde stuka knät. Tur att det ändå gick så pass bra i alla fall <3

  SvaraRadera
 15. Ohh ajaj rackarns, så lätt hänt, har nästan hänt mig ngt liknande med en gång i skogen, men jag han parera, så kan förstå hur det gick till

  SvaraRadera
 16. Usch vilken jobbig händelse. Vilken Tur att du inte slog dig värre. Hoppas ditt knä läker snabbt så att du slippef kryckorna ❤

  SvaraRadera
 17. Stackare måste verkligen ha gjort så ont. Hoppas verkligen du blir bättre i knäet. Är det inte väldigt rörigt att behöva gå mellan alla rum på skolan? :)

  SvaraRadera
 18. Men stackare vilken otur, rur det bara blev en stukning i alla fall och tur din man kunde komma och hjälpa dig kram❤️

  SvaraRadera
 19. Men fy vad tråkigt inte alls roligt när man slår sej så jobbigt med krykor nu då det börjar att bli halt ute krya på dej❤️

  SvaraRadera
 20. Nej men stackare hoppas det inte det blir allvarligare . 💕

  SvaraRadera
 21. Åh vad tokigt de kan bli. Krya på dej

  SvaraRadera
 22. Men usch vad hemskt!! Krya på dig ❤️

  SvaraRadera
 23. Ajaj förstår att det gör ont. Skönt att det inte var något brutet i alla fall. Landade illa förra vintern, hund på ena armen och lill killen på knappa året på andra, föll men tog i med knäna för att rädda dem. Trodde hela benen gick av

  SvaraRadera
 24. Usch vad trist att du ramlade så illa :/ Hoppas det blir bättre snart! Det är nog klokt att vila! :)

  SvaraRadera