torsdag 9 januari 2020

Dags att se klarare

I tisdags var det dags för årlig synundersökning. Det visade sig att jag behövde byta, då jag behövde ändra styrka. Jag började kolla på ny bågar, även om man nu kan behålla samma bågar och bara byta glas. De jag har sedan innan, har jag nu haft ett tag och då tyckte jag att det kändes kul att byta. 

Vilka ska man välja?
När jag började prova andra bågar, märkte jag att jag först testade bågar som liknade de jag redan har.  Är inte det märkligt att man gör så? Ska man byta, vill man ju helst att det ska synas att man har bytt. Att välja, är inte helt enkelt. Det är tur att man får hjälp av en, som jobbar där. 

Svårt val

Efter en stund hade jag kanske 6 par bågar, som jag valde emellan. Sedan plockade jag bort de par, som liknade mina gamla mest. Tills sis tblev det ett par pilotformade och ett par runda. Båda är av metall. Jag tycker att de är skönast på. Nu får jag vänta i två veckor tills jag ser skarpare och kanske också blir mer klarsynt. ;) 


34 kommentarer:

 1. Dom pilotglasögonen är ju så fina! Såna kommer jag köpa om/när jag behöver glasögon. Jag kan tänka mig att det kan vara kul att byta bågar när man ändå behöver mer styrka i glasögonen :)

  SvaraRadera
 2. Wow vilka snygga bågar, hörru! Och jag tycker du gjorde rätt - det är kul att förnya sig även om man oftast tittar efter något snarlikt av det man redan har. Hoppas att nya styrkan blir toppen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer säkert kännas ovant med den nya styrkan till en början.

   Radera
 3. Härligt med nya glasögon. Jag måste boka tid till optikerna jag med insåg jag, var ett bra tag sedan jag var där nu. Det får bli denna månad :). Gillar förresten pilotformade du har ovan här riktigt snygga :D. Använder pilotbrillor själv :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir automatiskt kallad till synundersökning varje år. Det är jättebra!

   Radera
 4. Åh det är ju så svårt att välja och bestämma bågar när de finns såå många olika haha! Samma problem varje gång

  SvaraRadera
 5. Har alltid beslutångest då det är dags att byta glasögon. tycker det är så svårt att välja. Dom du valde passar dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen svårt. Eftersom man ska använda dom varje dag, så vill man ju att det ska bli helrätt.

   Radera
 6. Ja men gud ja det är en sjö av bågar o svårt o bestämma sej finns många snygga o va man vill de ska synas

  SvaraRadera
 7. Ja, det är väl märkligt det där med hur man vill ha någonting annat men ändå dras till det man redan har. Jag tycker i alla fall att du gjorde ett bra val. Det ser riktigt snyggt ut på bilderna :)

  SvaraRadera
 8. Bra att du gick på en kontroll då, många skjuter ju tyvärr på det. Hoppas du kommer se bättre nu då. Jag tycker du passade så fint i piloten.

  SvaraRadera
 9. Nej det är ju inte så konstigt eftersom vi människor oftast styrs mot det vi känner igen, det "vanliga" Det är mycket enklare än att testa nått nytt som vi kanske blir besvikna över sen:) Men det var ett bra val på bågarna, riktigt snygga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det är nog inte så konstigt om man tänker efter. Kul att du tycker bågarna är snygga!

   Radera
 10. Man ska ta det man gillar bäst. Tycker pilot modellen är fin på dig. Ha en mysig kväll

  SvaraRadera
 11. Jag hade också valt att byta bågar även om jag inte hade behövt, för det är ju jätteroligt att förnya ibland =)

  SvaraRadera
 12. Dom pilotglasögonen tycker jag du passar i 😊. Hoppas du mår bättre 😊

  SvaraRadera
 13. Att välja bågar är riktigt svårt, speciellt om man är som mig och har beslutsångest. Tycker du gjorde ett riktigt bra val då du passar i båda.

  SvaraRadera
 14. Pilotbågarna var snygga. Tror att man kan få låna hem några bågar och prova dem några dagar för att välja rätt här

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kunde tidigare ta med hem hos min optiker, men inte längre. Antagligen på grund av att vissa har missbrukat det.

   Radera
 15. Så kul med nya bågar! Såklart inte kul att man får sämre syn, men alltid kul att förnya sina glasögon! Tycker du passa bra i båda! Har du så att du behöver ha glasögon alltid, eller kan du se saker utan med? :) Hoppas du sover gott inatt! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina glasögon är progressiva, så jag kan ha på mig dom hela tiden, men jag brukar välja att ta av mig bågarna om jag ska ta en promenad.

   Radera
 16. Jag har också glasögon och jag tycker det är så svårt och välja glasögon då det finns så många. Skönt att du hittade ett par nya :)

  SvaraRadera
 17. Jag behöver ju egentligen läsglasögon och jag minns vilken djungel jag tyckte att det var att hitta ett par som jag gillade och som kändes som jag. Vi är ju vanemänniskor så det är säkert därför du drogs till de som liknade dina gamla. Snygga bågar det blev till slut. De passar dig!

  SvaraRadera
 18. Garanterat pilot glasögonen :)

  SvaraRadera
 19. Ja det är svårt, pilotglajorna var fina och det är dem på första bilden också eller, för jag fastnade mest för dem på första =D

  SvaraRadera
  Svar
  1. De på första bilden är inte samma som sista.

   Radera
 20. Tycker dom var riktigt snygga faktiskt men det är svårt när man har mycket att välja i mellan😊

  SvaraRadera
 21. Det är ofta så med håret också, man går till frisören men vill bara toppa sig lite.. Det är lustigt det där, tycker jag.

  SvaraRadera
 22. Va härligt Att få det gjort :) jag måste oxå ändra min styrka då jag tror min syn försämras . Det var ert år sen om inte mer . Jag tyckte de som var bruna på din båge var finast 💕👌🏻

  SvaraRadera
 23. Inte lätt det där med bågar, har inte glasögon själv men min stora dotter har det och det finns ju hur mycket som helst att välja på

  SvaraRadera
 24. Det där är svårt med att välja, men tror du gjorde ett toppen val, Lex har ju glasögon vår stora kille på 5 år och han fick välja själv och är så nöjd, tror det är viktigast att man trivs i dem

  SvaraRadera
 25. Bra val. SJälv har jag hamnat i åldern där jag får bättre syn... så just nu ser jag skit med glasögonen. Med linserna funkar det. Dels är dom lite svagare och dessutom kan jag använda läsglas då... haha...

  SvaraRadera