lördag 11 april 2020

Vad har hänt i veckan?

 Hej alla i coronatider! I början var jag inte rädd för corona, men nu börjar jag tycka att det känns läskigt och jobbigt. Om någon kommer för nära i matbutiken, så blir jag rädd och arg inombords. Förstår inte alla det här med social distansering?! Jag tycker att det är toppen att man har gjort markeringar på golvet, som talar om vart man får stå, vid kassan. Jag blev riktigt irriterad tidigare i veckan, när jag skulle betala. Då var det en person som skulle gena vid kassan och inte höll avstånd. Jag hade lust att säga till, men som vanligt höll jag tyst.

Härligt vårtecken!

I veckan har jag haft lust till att kolla i affärer efter nya vårkläder, men jag har avstått. Jag vågar inte. Jag får avvakta tills det har lugnat ner sig med corona. Istället har jag gjort en del praktiska saker.

Träningsprogram

I måndags besökte jag sjukgymnasten (förlåt, det heter ju fysioterapeut numera) för undersökning av mitt knä plus för att jag ville få nya övningar. Jag kommer att vara begränsad framöver, men genom att stärka musklerna runt knät, så kan jag slippa försämringar. Korsbandet är ju av och menisken är trasig. Blir jag tvungen att operera bort menisken, kommer jag få lida av artros. Det vill jag helst slippa, såklart.

Vackraste hunden!

Jag har fått njuta av flera soliga promenader med hunden under veckan. Fantastiskt vårväder har det ju varit!  Promenader är ju också bra träningsform för knät. Balder har haft mycket sällskap, när man har varit ledig. Det är han definitivt värd. Följa gärna Balder på hans instagram: @balderthebernese

Väntrummet

Äntligen har jag fått tummen ur och bytt till folktandvården på orten, där jag bor. Journalen är överflyttad. Mottagningen är mycket fräschare och jag behöver inte åka särskilt långt. Det känns bra! 

Ren bil!

Bilen är nytvättad och så fin den blev. Har man en ljus bil, syns det så fort när den är smutsig. När bilen är ren, känns den så fräsch! vem vill inte ha en fräsch bil?

Fina naglar!

Jag har klippt mig och jag har testat lashlift för första gången. Jag har ganska korta ögonfransar, men jag ser ändå skillnad på ögonfransarna. De är mer böjda och blir mer tydliga. Sedan är naglarna nyfixade. Jag valde väldigt ljus rosa på naglarna (gelenaglar) och på ringfingerns nagel blev det en lite mörkare rosa. Perfekt!

Glad påsk!

Jag önskar er ett fortsatt trevligt påskfirande HEMMA!! 18 kommentarer:

 1. Man ska visa respekt under dessa tider fle även om vissa är immuna mot Corona så måste man ändå tänka på de som faktiskt kan bli jätte sjuka

  SvaraRadera
 2. Jag tycker apsolut att man ska vara försiktig under dessa corona tider

  SvaraRadera
 3. Ja du de här med corona börjar bli lite äckligt. De är för nära nu tycker jag

  SvaraRadera
 4. försöker visa respekt jag med när jag är ute. men är inte orolig om någon står nära i en kö. försöker leva på. tror många haft corona utan att veta om det redan. Hoppas du får en mysig påsk kväll kram

  SvaraRadera
 5. Det är sjukt tråkigt när folk inte respekterar dom rekommendationr som ges. Glad Påsk 🐓

  SvaraRadera
 6. Jag orkar inte mer om Corona nu. Ja det är allvarligt, men det är överallt. Bra att du har fått nya övningar.

  SvaraRadera
 7. Du har verkligen gett dig själv ne hel del vardagslyx läser jag :). Så fantastiskt skönt och härligt :). Gällande Corona är jag helt i samma banor som dig, jag blir verkligen less på de som inte följer de uppmaningar vi fått? Hur svårt kan det vara :(.

  SvaraRadera
 8. Hm...själv är jag inte speciellt rädd för coronan, men vet att det skulle vara katastrof om min make drabbas då han är i multipel riskzonen. Inser att judarnas och arabernas sätt att hälsa inte är så dumt, händerna i hop och en liten bugning alternativt vänster hand över hjärtat och en liten bugning. Handskakningar är inte det bästa i dessa tider men å andra sidan bättre än kindpussar... Jag tycker också att det är bra med markeringarna i affärerna, men psykiskt ser det ut som om kön är vääääldigt lång. Hoppas att du får en fin påsk, här firar jag den bara tillsammans med maken

  SvaraRadera
 9. Fina naglar du gjort och kan känna samma när de kommer för nära faktiskt,

  SvaraRadera
 10. Ja det är lite jobbigt att folk inte följer tejpen på golvet som dom har i affären.. Fina naglar du har gjort 😊

  SvaraRadera
 11. Vet inte riktigt vad jag ska säga angående Covid-19, vet bara att jag inte är så speciellt rädd för min egen del, utan är mer rädd för våra medmänniskor. Låter verkligen som att du haft en fullspäckad vecka. Älskar färgen på naglarna, tycker det gör sig så snyggt när man gör en nagel i någon annan färg/mönster.

  SvaraRadera
 12. Tyvärr är de många som inte tar covid 19 på allvar än.

  SvaraRadera
 13. Klart vi ska ha respekt för viruset, tänka på rekommendationerna osv. Däremot får det inte ta över våra liv, vilket det är på god väg att göra. Fina naglar du fick.

  SvaraRadera
 14. Är egentligen inte rädd men vill absolut inte bli sjuk, man vet ju inte om man redan haft det (vi var riktigt dåliga i januari nämligen) men vi är försiktiga och både undviker vissa saker helt, försiktiga med annat. Om alla är det tror jag man kommer långt i minskad smittspridning så jag förstår om du vart irriterad

  SvaraRadera
 15. När jag var på ICA i veckan blev det värsta diskussionen kring corona, markeringar i golvet och ansiktsmasker med all rätt för det paret med masker var inte kloka någonstans så de gormade och inte respekterade andra i kassakön

  SvaraRadera
 16. Håller med dig förstår inte varför folk inte håller avståndet i affärerna, vi svenskar borde ju egentligen vara bra på det haha 😂❤️

  SvaraRadera
 17. Jag håller verkligen med dig. Jag blir galen på alla dessa människor som struntar i de uppmaningar och restriktioner som vi blivit uppmanade att följa. Det är många i affärerna här också som inte visar någon som helst respekt. Suck.

  SvaraRadera