söndag 5 april 2020

Nytt livstecken

Hade mitt jobb varit bloggerskan, så hade jag inte fått någon lön på ett tag. Jag har inte bloggat särskilt aktivt den senaste tiden. Jag har inte haft lusten, tiden eller inspirationen. Att orka blogga, när man har jobbat hela dagen, är inte så lätt. Sedan har jag väl inte haft något att blogga om heller. Oavsett, så infann sig blogglusten JUST NU. Varsågoda!

Nybliven 5-åring

Vad har hänt den senaste tiden då? På jobbet har det varit många diskussioner om hur vi agerar ifall skolan stängs på grund av Corona-krisen. Vi har fått förbereda eleverna hur de får sina skoluppgifter, ifall de inte får vara på plats på just skolan. Samtidigt som vi ska förbereda den undervisning som pågår just nu har vi fått planera inför en eventuell stängning OCH samtidigt som vi har fått ordna läxor för alla de elever, som har varit sjuka. Vi försöker genomföra de nationella proven, även om de är inställda. Jag har en åk 3 och jag tycker att materialet är jättebra och det visar tydligt vad eleverna har lärt sig. Enligt Skolverket är det valfritt att genomföra proven. Jag har hunnit genomföra de flesta utvecklingssamtalen, men några får jag genomföra senare, eftersom vi inte får släppa in vårdnadshavare på skolan. 

Finaste Balder!
Nu har vi påsklov (vecka 15) och det känns jätteskönt! Få se om skolan är öppen eller stängd efter lovet. Jag hoppas att skolan kommer vara öppen, men det är ju inte jag som bestämmer det. Under lovet kommer jag koppla av och kommer mest att hålla mig hemma. Några saker har jag inplanerade, såsom att besöka sjukgymnasten. Hoppas jag får bra övningar för mitt skadade knä. 

Vackert vårtecken!

Idag har vi ett fantastiskt vårväder och därför passade vi på att ta en härlig vårpromenad förut. Hoppas det håller i sig under hela påsklovet! Den fina bilden på fjärilen har min man tagit. 

Ta hand om er och hoppas ni får hålla er friska!

29 kommentarer:

 1. De är mycket snack om Corona vet inte om man ska skratta eller gråta hahah 😂😂❤️ Gud vilken vacker hund wooow de var en kanon bra bild 😍❤️👍🏻Vi har också typiskt vårväder - solen skiner å man känner sig så jävla glad hoppas bara på varmare temperatur

  SvaraRadera
 2. Ja, det måste vara lite krux med att vara lärare den här tiden! Det känns som att ni får arbeta lite dubbelt eftersom ni som du skriver förutom den ordinarie utbildningen måste förbereda uppgifter och upplägg inför ett eventuellt stängande. Tuffa tider! Hoppas ni får vara kvar om det underlättar.

  SvaraRadera
 3. Men vad kul att du fått lusten tillbaka!! Bloggen tar väldigt mycket tid, så jag har förståelse för vad du menar <3 KRAM

  SvaraRadera
 4. Vad kul att du fått tillbaka lusten att blogga. Vilka härliga bilder 😊

  SvaraRadera
 5. Så kan det vara ibland. Att lusten tappas för en stund med att blogga. Men förhoppningsvis kommer den tillbaka. Å det har den ju gjort för dig nu ��.
  Jag skulle inte vilja byta med dig & dit yrke nu. Det måste vara jättesvårt hur man ska förhålla sig till det.
  Vi får hoppas att skolorna inte stängs.

  Såå söt vovven du har ������. Den sorten är så fina!!
  Dina övriga bilder är med fina ����

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du tycker att berner sennens är fina!

   Radera
 6. Haft bloggtorka jag också, vet inte va man ska skriva om, när det är som det har varit, att det inte hänt nåt kul direkt. Då försvinner i alla fall min blogglust. Så skönt med ledighet. Hade inte varit fel alls.

  SvaraRadera
 7. Är inte heller helt bekväm med att stänga skola/fritids och fsk. Dels är det en trygghet för många barn speciellt i tider då allt annat är upp och ner. Till det så många föräldrar som behövs på sina jobb, och då talar vi inte bara ren vårdpersonal. Vi är ju ett team som ska hjälpas åt för att klara detta

  SvaraRadera
 8. Ja många är orolig ang skolan och eleverna. Själv har vuxen utbildningar övergått till distans. Hoppas din blogg lust kommer tillbaka

  SvaraRadera
 9. Det låter som ni har det lite som vi. Det skiljer sig väl inte åt direkt i skolans värld när man arbetar i grundskolan just nu. Det är svårt dock och man känner sig att man trippar runt på tårna och funderar på hur saker ska lösas. Tror dock inte det blir någon skolstängning trots att viruset sprider sig som en löpeld.

  SvaraRadera
 10. Kan tro att det blir jättekonstigt nu om av och på hur ni ska göra ang allt detta. samt Balder är så fin som alltid

  SvaraRadera
 11. Åh så fin vove - min favo ras. Hoppas också att skolorna fortsätter vara öppna efter lovet. Min stora pluggar dock hemma på eftermiddagen med uppgifter - men det går bra. Hoppas du får ett fint lov och en bra kväll

  SvaraRadera
 12. Åh så fina bilder! Hoppas vi kommer få riktigt fint vårväder under påskveckan :) och även få njuta lite av ledighet!

  SvaraRadera
 13. Kul att höra ifrån dig igen. Skönt att du fått tillbaka lusten för bloggen igen

  SvaraRadera
 14. Vet hur det är att tappa lusten och inspirationen, det har hänt både en och två gånger. Bra ATG man pausar då tycker jag och komma igen stark och kreativ. Visst är vädret fantastisk, det i sig får en att må lite bättre mitt i denna kaos

  SvaraRadera
 15. Så skönt med fint väder och promenad, bilden på fjärilen som din man tagit var ju så fin 😍😍

  SvaraRadera
 16. Min syster arbetar också som lärare och hon har berättat precis det där du beskriver att det är så otroligt mycket ni måste jobba med och fokusera på just nu i och med Corona och ovissheten kring eventuell stängning etc. Jag lider med er allihop! <3

  SvaraRadera
 17. Så kul att höra från dig. Jag pluggar och nu pga corona så pluggar jag på distans. Hoppas ni inte behöver stänga sägs att det kommer vara värst nu i April :)

  SvaraRadera
 18. Går upp och ner för mig med. Ibland orkar jag inte blogga när jag jobbar. Skönt med påsklov😊 Hoppas ni får ha öppet sen.

  SvaraRadera
 19. Så tråkigt när blogg lusten inte fins där men hoppas att du får tillbaka den det kan vara bra med ett litet uppehåll med :)

  SvaraRadera
 20. Det låter som bråda dagar i skolan med mycket att göra. Tycker det är bra att ni genomförde de nationella proven. Här ställdes det in vilket jag tycker är lite trist.

  SvaraRadera
 21. Som jag har SAKNAT ER! Och fina fina Balder. Attans att man inte hann med att gratulera på födelsedagen men jag antar att ett grattis i efterskott får duga den här gången. Bilden i mitten på honom är verkligen så ljuvlig!

  SvaraRadera
 22. Arbetar också som lärare och känner igen mig i det du skriver. Det har varit några hektiska veckor och att nu få påsklov känns så välbehövligt. Mer välbehövligt än vanligt. Samtidigt som det blir ett annorlunda lov, där den mesta tiden kommer att spenderas hemma. Jag brukar inte åka långväga på lovledighet men någon liten utflykt/övernattning har det allt blivit.

  Jag hoppas inte heller att skolan stängs! Det är så många barn som mår dåligt av att det är lov under läsåret. Tänk då hur en skolstängning skulle påverka dem negativt ännu mer. Jag hade flera elever som frågade mig om det verkligen måste finnas påsklov. Usch! Önskar dig ett fint och härligt lov! Glad påsk!

  SvaraRadera
 23. Skönt med lite livstecken 😉 Förstår att det är mycket, jag har ett vårdyrke så mycket här med hehe.
  Men skönt med lite påsklov. Hoppas de fortsätter vara öppet sen då.

  SvaraRadera
 24. Det där corona ställer till mkt för alla just nu

  SvaraRadera
 25. Känner igen mig med det.. Speciell allt att hinna kommentera tillbaka alla🙈 blogging som yrke hade jag inte hunnit med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Influencer-jobb är verkligen inget för mig!

   Radera