lördag 14 mars 2020

Rädd eller inte?

Corona
En liten uppdatering här. När Corona bröt ut i Kina, var jag inte det minsta rädd. Att själv bli drabbad kändes så långt borta, men nu känns det helt plötsligt så nära allting. Varje dag hör man något om corona. Varor tar slut i butikerna, personer dör av coronaviruset, skolor stängs, länder stänger gränser..... Bör Sverige också stänga gränserna och stänga skolorna innan det är för sent? Så himla kluvet det känns! Jag tycker det är lite läskigt, samtidigt som jag inte tycker att farorna ska överdrivas. Jag är nu extra noga med att tvätta händerna och vill undvika stora folksamlingar. Men behöver man isolera sig? Vilka ör dina tankar om corona? Hur pass rädd är du?

25 kommentarer:

 1. jag är ärligt rädd lite för det här corana att man blir smittad. jag är så otroligt rädd att träffa nån som har det

  SvaraRadera
 2. Jag är rätt orolig men tror det blir så när media skrämmer upp en så mycket och sen alla falska artiklar som finns. Bara att hoppas att det snart är över

  SvaraRadera
 3. Jag var inte heller så orolig i början och tyckte som du att Kina kändes långt borta... Men nu är man ju lite orolig, mest för vad som ska hända i samhället om människor grips av panik. Jag tycker man ska följa restriktioner och följa nyheterna men att hela tiden läsa & inte veta vem som sagt vad eller vad som är rätt eller inte känns mest som det spär på oroligheterna..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man jämför ju gärna hur man gör i andra länder och då blir man såklart mer orolig.

   Radera
 4. jag är inte rädd, men följer utvecklingen att folk grips av panik är det som är farligt att man bunkrar mer än nödvändigt. det är ju galet. låt det finnas kvar så det finns till alla i affären.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det galet att människor bunkra upp med en massa hemma, så det inte finns något kvar till andra?!

   Radera
 5. Pärla Karlsson14 mars 2020 kl. 16:11

  Jag tycker hysterin är värre än viruset. Man skrämmer upp folk i onödan. Självklart ska man ha respekt för smittan och hänga med i vad som händer. Läkare på nyheterna har dock sagt att "sitt ner i båten". Nästan alla eller iallafall väldigt många kommer bli smittade men de allra flesta kommer inte bli sämre än av en influensa.

  SvaraRadera
 6. Man e lite rädd då man har astma o sambon med men asså att bunkra massa saker e lite överdrivet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår att man är extra rädd om man har astma.

   Radera
 7. Jag är inte speciellt rädd för egen del men min man är i riskzonen eftersom han dels är äldre, har hjärtproblem och diabetes, trots det tycker inte jag att man bör stänga gränser och skolor i nuläget. Men det är svårt att veta vad som är bäst.

  SvaraRadera
 8. Jag är absolut inte rädd. Skolorna kan absolut vara öppna med jag tycker definitivt att gränserna hit ska stängas för att försöka få kontroll på smittan. Alldels för många företag blir lidande pga hysteriken för vad som egentligen är en förkylning för många. Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna.. Hur svårt 🤷‍♀️

  SvaraRadera
 9. Jag var precis som du orädd i början, det kändes inte som något jag oroade mig för. Tills i måndags när Italienresenärerna började insjukna och man inser att man rört sig bland dem. Man inser hur snabbt allt gått och att folk sjuknar in fort. Jag tänker på alla som kan förlora någon de älskar, på alla våra äldre och de med kroniska sjukdomar. Själv har jag astma samt allergi, ena stunden läser man att vi inte är i riskgruppen för att nästa stund läsa att det är riskgrupp. Det är obehagligt, jag vet faktiskt inte vad man ska tänka. Sedan att folk länsar affärer och apoteken... DET är verkligen inte något som känns som det får ner rädslan.

  SvaraRadera
 10. Enda anledningen till att jag är rädd är för att vi är multisjuka här hemma, och ingår i alla riskgrupper som finns. Annars skrämmer inte viruset mig nämnvärt, och jag tycker nog kanske inte riktigt att stänga allt är rätt väg att gå... Men samtidigt är det bättre att agera än att inte göra det i tider då man inte vet riktigt säkert.

  SvaraRadera
 11. Jag är inte rädd för min egen skull, men jag är rädd för min sambo som befinner sig i riskgruppen och sedan är jag lite orolig över hur allt det här ska påverka samhället på sikt med tanke på hur mycket det ställt till md redan nu. Håller tummarna för att det blåser över snabbare än vad man tror!

  SvaraRadera
 12. jag tycker väl dom borde ha satt något form av reseförbud för allmänheten, redan för några veckor sen, i och med så vit jag fattat det så var det ju på så väg smittan kom in.

  SvaraRadera
 13. Media skrämmer ju upp folk. De allra flesta får en vanlig förkylning, en hel del får som en influensa. Sen har vi en grupp som är riskzonen. Äldre eller personer med i första hand lungproblem av något slag. De måste vi skydda, men vi gör inte det genom att inte låta friska barn gå i skolan. Jag jobbar med några av dessa personer, och måste tänka mig för ett steg längre. Som någon skrev. Man får lunginflammation, inte diarre, sluta hamstra toapapper :-)

  SvaraRadera
 14. Jag är men ändå inte, så mittemellan antar jag. Jag menar sunt försnuft borde hålla det borta. Och jag är inte i riskzonen 🤔

  SvaraRadera
 15. Jag oroar mig inte för viruset, det är ett förkylningsvirus och stoppas inte av stängda skolor och gränser så alla lär i princip få det frågan är bara när. däremot oroar jag mig för hur framtiden kommer se ut efter Corona utbrottet då många kommer förlora arbeten och priser på varor att stiga för att ekonomin i landet ska gå runt.

  SvaraRadera
 16. Ja de är mkt corona nu

  SvaraRadera
 17. Jag tycker att det blir för mkt snack om corona överallt just nu.

  SvaraRadera
 18. ja det är skrämnande man vet inte alls hur man ska ställa sig till allt, tror man får försöka leva så normalt det går och sköta sig i den mån det går för att skydda sig

  SvaraRadera
 19. Jag tillhör riskgrupp.
  Jag är inte spec orolig för corona9. Mkt Mer orolig att samhället ska krascha

  SvaraRadera
 20. Rädslan går upp å ner tyvärr

  SvaraRadera
 21. Jag har 5 riskfaktorer. Och 65 år.
  Jag fick svininfluensan för 10 år sen. Var sjuk i 6 mån.
  Jag saknar mina barnbarn så mkt. Jag träffar dom flera ggr/v.

  SvaraRadera