torsdag 9 juli 2020

Semester pågår!


Nu dröjde det länge till innan ett nytt blogginlägg dök upp. Men det får var så helt enkelt. Jag är betydligt mer aktiv på Instagram just nu. Då gäller det Balders instagramkonto och inte mitt egna. 

Jag njuter av min semester, men den känns så annorlunda gentemot tidigare semestrar, även om vi kanske inte reser så ofta i vanliga fall. Jag minns exempelvis inte när jag åkte in till Göteborg senast. Jag känner mig inte bekväm med att åka till störrre städer, inte än iallafall. Hoppas verkligen corona snart drar över.

Vi har åkt på en minisemester åtminstone. För mer än en vecka sedan hyrde vi en stuga under två nätter i Ullared. Att bo på Örnatorpet, när man har hund med, är helt perfekt! Där kan man enkelt rasta Balder och han njuter av omgivningarna. Självklart kan man inte åka till Ullared, utan att besöka GeKås. Där var det glest med folk och det var enkelt att hålla avstånd. Inga långa köer vid kassorna och inga väntetider. Jag köpte inget särskilt, utan det blev mest behövliga saker. 


På väg hem från Ullared och Gekås, stannade vi till vid Öströö fårfarm. Där har vi varit tidigare, men platsen är alltid värt ett besök.

Trevliga Öströö!

Så mysigt här!

Vilket gott fika!

Att få fikat i en korg och sedan slå sig ned vid ett bord ute på gräset, är underbart! Det var stort avstånd mellan borden, så det kändes säkert. 

Gårdsbutik med hantverk och mat.

Vackert!


Så söta får!


Vad har jag annars gjort? När det har varit vackert väder, har jag njutit av det. Den senaste veckan har vädret inte varit något vidare. Det har regnat en hel del och inget solande har blivit av. Då har jag istället passat på att träna på gymmet. Jag har också tränat mitt skadade knä hos fysioterapeuten på vårdcentralen.

Vårdcentralens gym

Det bli en fokuserad träning av knät, när fysiotearapeuten är med. Dessutom vågar jag göra mer och jag får svar på eventuella frågor. Att träna knät är verkligen viktigt för mig, då korsbandet är av och menisken är skadad. 

Vad semestern kommer erbjuda mer, återstår att se. Jag kommer fortsätta njuta av sovmorgnar och hundpromenader. Att sedan själv få bestämma över dagen, är semester bara det. 
20 kommentarer:

 1. Vad härligt med semester. Jag har precis börjat efter mina två veckor. Mysigt med ett besök på Gekås, jag håller på och övertalar mannen att vi ska ta oss dit i höst. Bra att de ställena du besökte var coronaanpassade. Pratade med kompis igår som sa att restriktionerna plockas bort under 2021 eller 2022. Dit är det långt....

  SvaraRadera
 2. Åhh vad härligt med en tur till Gekås. Skulle själv behöva dit känner jag, är några år sen sist haha! Vi har också haft en del regn den senaste tiden & mer ska det bli, nog för att det inte gör så mycket då man börjar jobba på måndag igen =)

  SvaraRadera
 3. Jag har inte heller varit så bra på att uppdatera bloggen faktiskt. Varit mycket mer aktiv på instagram. Så skönt med semester :)

  SvaraRadera
 4. JAg tycker det verkar som en perfekt semester, med korta turer och utflykter, sovmorgnar och promenader med Balder....lugnt och skönt.Jag längtar efter min semester

  SvaraRadera
 5. Åh vi var på Öströö fårfarm igår och det var så mysigt! 🤗 Låter som du har haft en härlig semester hittills, hoppas att det går bra med knät!

  SvaraRadera
 6. Men wow vilka fina bilder. Sverige är fantastiskt på sommaren!!!
  Låter som ni haft en härlig semester.
  Åh nått jag vill besöka igen är gekås. Så mkt bra till billiga priser!! ❤️

  SvaraRadera
 7. Ja den här semestern är verkligen annorlunda, och det känns lite konstigt att alltid behöva akta sig för folk. Men eran minisemester såg riktigt trevlig ut😊

  SvaraRadera
 8. Så skönt att komma iväg på en liten minisemester! Jag ska på en vecka 30 och längtar verkligen! Man behöver miljöombyte! Härligt att även få gå på gekås utan en massa folk :)

  SvaraRadera
 9. Ullared skulle jag vilja åka till nått tag framöver. Synd bara att det är så pass långt dit. Isånnafall så skulle man stanna över natten på nått ställe i närheten av varuhuset.

  SvaraRadera
 10. Gud så härligt med semester eller hur?? :) Dock verka ni ändå ha haft bättre väder o så mysigt :) Ullared de finns Inge roligare affär att handla på om man inte räknar med Ikea då haha

  SvaraRadera
 11. Mysigt att besöka fårfarmen men Gekås har jag aldrig gillat. Tror inte man behöver vara skraj för att besöka våra städer. Däremot Ullareds pärla kan jag tänka mig har svårt att hålla restriktionerna. Ha en skön sommar

  SvaraRadera
 12. Häligt med semester och absolut besöker man ju Ullared och Gekås då såklart =D. ha en fortsatt underbar sommar

  SvaraRadera
 13. Kan inte heller minnas sist jag var inne i Göteborg trots att jag bor 5 minuter ifrån med bil. Känner inte riktigt att jag har något behov av att åka in dit när läget är som det är.

  SvaraRadera
 14. Det låter riktigt trevligt där. Gekås har jag aldrig besök, och får se om det blir någon gång. Jag brukar tänka att jag skulle vilja resa dit men det är väl egentligen inget som är viktigt för mig antar jag :).

  SvaraRadera
 15. Vad mysigt att vara iväg på en liten minisemester. Låter så skönt för både er och Balder. Klart han njuter :)

  SvaraRadera
 16. Så härligt med semester, man måste ju bara få komma ut när det är som det är. Vilket trevligt litet ställe ni har hittat och hur mysigt är det inte att få en liten picknick korg med fika🤤

  SvaraRadera
 17. Skönt med semester. Även om det inte är som vanligt nu. Man får hitta på saker här hemma. Så mysiga bilder 😊🌸

  SvaraRadera
 18. Jag har aldrig varit på Ullared och jag kommer mest troligtvis aldrig åka dit heller. Avskyr shopping i allmänhet och Ullared skulle jag se som ett straff.
  Haft fint väder här. Bad i poolen varje dag. Men nu regn och grådask.
  Min man saknar alla våra resor men jag tycker det är så skönt att bara vara hemma.
  Träffar bara barn o barnbarn.

  SvaraRadera
 19. Ps)
  Tror coronan blir långvarig.

  En fråga till er som är hundägare:
  Vi funderar på ny hund.
  Vi har haft en howavart och en långhårig dvärgtax. ( och hundratals andra djur genom åren)
  Funderar ju på långhårig schäfer med rak rygg. Nån som har kännedom om seriös kennel?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, så roligt att du har haft en hovawart! Det har vi också haft. Vi hade en blond Loffe-hane Du kan se bilder på Yambo här på denna blogg. Känner inte till någon kennel med schäfrar. Tyvärr.

   Radera