måndag 4 november 2013

En läsplats önskas!


Outlästa böcker 

Denna hög av outlästa pocketböcker har jag här hemma. Jag känner ett sug av att läsa dom, helt klart. Men det är svårt att prioritera bort internet. Efter jobb och träning, ser jag stunden framför datorn som avkoppling. Att sortera bort ljud runtomkring en, behövs inte på samma sätt då. 

Det krävs en bra läshörna för att jag ska komma in i läsningen. Men var ska man sitta?
 • Att sitta i köket är omysigt. 
 • Att sitta i soffan är ju skönt, men eftersom min man oftast tittar på TV där, så blir det svårt att hålla fokus på läsningen. 
 • På sängen är det så lätt att man somnar med boken på nästippen. 
 • I vårt kontor saknas en skön fåtölj att krypa upp i och vi får heller inte plats för det där. 

På sommaren är platsen så given - på badstranden eller på altanen.  Jag som hade lovat mig själv att läsa en kvart om dagen. Jag får väl försöka hinna med läsningen i soffan innan min man kommer hem, helt enkelt. Andra tips emottages tacksamt.

13 kommentarer:

 1. Du får göra det mysigt i köket :) Jag (och även min mamma) älskar att sitta och läsa i kök! Tänt ljus på bordet, en kopp te eller kaffe bredvid :) Jag har också köpt en billig men skön läsfåtölj på Ikea och placerat den i sovrummet.

  SvaraRadera
 2. Datorn är inte alltid bra, jag tycker att jag inte har tid att läsa men att sitta framför datorn i flera timmar det har jag tid med....... Usch.Önskar dig lycka till och en fin start på veckan. Kram Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med. Datorn är på något vis beroendeframkallande.

   Radera
 3. Åh vad jag önskar att jag hade en sån där hög med olästa böcker som väntade på mig!
  Och själv brukar jag föredra att läsa i sängen innan jag ska sova :)

  SvaraRadera
 4. jag skulleockså vilja läsa men får försöka komam till bibblan o kolla om det går att hitta en väg till ljudböcker via mobilen

  SvaraRadera
 5. Jag håller med dig, det är svårt att prioritera tiden till böckerna, men när man gör det är det så skönt!

  SvaraRadera
 6. Har en liknade hög så dela gärna med dig av tipsen. Jag försöker att läsa den lilla bit jag åker kommunalt varje dag, men det räcker inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte läsa om jag åker buss. Då mår jag illa!

   Radera
 7. Tror jag med skall skapa en lite läsplats :) Är som du, behöver finna tid till och läsa. och jag sträck läser helst :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man läser en riktigt bra bok är det svårt att sluta.

   Radera
 8. jag läser i sängen - tills jag somnar med boken på nästippen! för det gör jag oftast. Ibland efter bara fem minuter - ibland efter en timme. Sen brukar jag vakna till på en kvart sådär. Gå en extra sväng på toa och sen sova gott. :-)

  SvaraRadera