torsdag 16 januari 2014

Fotovanor


Nationaldagsfirande Bohus fästning

Jag har en gång varit aktiv på Fotosidan, men är inte det längre eftersom jag blir tvungen att skapa ett nytt konto. Dessa bilder har jag i alla fall lagt ut där en gång. Jag minns inte när bilderna är tagna, men minst för 5 år sedan. 

Svamp i gräset hemma
Det är verkligen roligt med fotografering, när det blir fina bilder.  Det är stor skillnad mellan bilder som är tagna med en systemkamera och en kompakt. Det kan man aldrig komma ifrån.

Tre golden i Köpenhamn

Dessvärre har jag just nu inte tålamodet att lära mig att ställa in kameran på bästa sätt. Det är så enkelt att bara be sin man att göra de rätta inställningarna. Auto-läget funkar ju alltid, men de coola effekterna kan man ju missa då. 

Rätt ögonblick!
Tror att bilden togs i Olofstorp

Nu fotar jag endast med en bättre kompaktkamera. Jag är otroligt nöjd med den!! Dock blir det oftast att man publicerar iPhone-bilder här på bloggen. Det är inte för kvaliténs skull, utan för att det är enklast att göra så.  I framtiden borde man kanske gå en fotokurs för att lära sig mer och för att själv bli inspirerad. 

Fotar du någonting?

22 kommentarer:

 1. Fina bilder :)

  Ja, det är verkligen bra avkoppling, min statistik sjunker med lite om jag inte är aktiv, men tycker den ändå är helt okej utan vara aktiv :)

  Tack så mycket

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kul att du alltid svarar på mina kommentarer! Det är en av anledningarna jag besöker din blogg. Sedan gillar jag självklart ditt innehåll. Om jag kommenterar t.ex. 20 bloggar, så får jag inte kommentar av alla. Det tycker jag är synd.

   Radera
 2. Rekommenderar varmt en fotokurs. Just kombinationen av att lära sig grunderna, fotografera i RAW och göra mindre justeringar i Lightroom gör underverk för bilderna.

  SvaraRadera
 3. Fota är skoj. . Men det vet du ju att jag tycker...

  SvaraRadera
 4. Det är synd, för din blogg är bra och du är duktig på svara på kommentarer... :) Så de brode få upp ögonen för din blogg tycker jag! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har en vanlig dag kanske runt 400 - 500 sidvisningar. Det hade varit roligt med fler. Kan du rekommendera några bloggar, som jag borde besöka?

   Radera
 5. hehehe ja men typ..xD är riktigt stolt över mina fina inköp. ;-)

  SvaraRadera
 6. ah okej, jag har ingen koll på min sidvisning, jag går bara på unika besökare/dag och unika/månad :)

  kan skriva några tips till dig imorgon, skall bänka mig i soffan nu och sen blir det sova :)

  SvaraRadera
 7. Du kan lära dig fota riktigt bra igenom bloggar och youtube :)

  Jag hade en riktigt bra jobbardag, dudå?

  SvaraRadera
 8. Visst är det jätte roligt att fota, jag skulle verkligen behöva gå en fotokurs och framför allt
  lära mig hur man retuschera bilderna. Ha det gott.
  Kram Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. En fotokurs skulle verkligen vara stimulerande!

   Radera
 9. Numera är det nästan uteslutande mobilbilder. Jag ljuger, det ÄR bara Iphonens bilder. Dottern däremot fotar "på riktigt" men jag har mindre tid. Sen värdesätter jag att få iväg bilderna till bloggen, tex i stället för att de blir liggande i väntan på tömning eller redigering. Sån är jag.
  /P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir oftast mobilbilder för mig också.

   Radera
 10. ja de blev en ganska lång runda :)

  SvaraRadera
 11. Åh vilka fantastiska bilder! Tänk om jag också kunde ta sådana bilder. Jag har en kompaktkamera men det blir aldrig så där fina bilder... kanske jag måste skaffa mig en bättre kamera, en systemkamera ska vara bra har jag hört? Den där bilder på talgoxen vid trädet är ju helt magisk!!! Vad kostar en systemkamera? Vilken kamera är bra till ett vettigt pris?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Köp en NIKON D4 à med ett litet tele på cirka 600mm. Kostnad runt 150 000kr. Bra pris? ;)

   Radera
 12. Åh tack du, de känns som att de gick riktigt bra faktiskt :)

  SvaraRadera
 13. sv: åh tack så mycket vad glad jag blir! älskar också odd molly!!

  SvaraRadera
 14. Jag fotar jämt med Iphone mest då den alltid är med mig, men även en hel del med både min kompaktkamera och min Nikon D7000. Älskar att fota!

  SvaraRadera
 15. Jag fotar med en Nikon D7000. Har även en liten kompaktkamera men den använder jag nästan aldrig nuförtiden, det blir så tråkiga bilder med den jämfört med systemkameran... Fast det finns bra kompaktkameror också. Fotar med mobilen också men de bilderna lägger jag bara upp på instagram, inte på bloggen.

  Fin blogg du har!

  SvaraRadera