lördag 8 februari 2014

Frisören och keramik

Idag steg jag upp småsömning. Jag hade gärna legat kvar en stund till, men jag var tvungen att stiga upp. En hundpromenad och sedan bilfärd mot Göteborg och sedan Kungälv väntade. Jag körde först maken till jobbet. Jag hade med mig min nya kaffemugg och bade personalen på Espresso House fylla den. Smuttande på gott kaffe, körde jag till Kungälv, där jag skulle klippa mig. Nu är jag fin igen!  Om 7 veckor kommer jag klippa mig igen.
Vävra keramik
Efter klippningen, åkte jag till Vävra Keramik. Jag har länge tänkt att åka dit och idag då jag inte var så långt ifrån, passade jag på. 


Så mycket fint det fanns här. Hade jag kunnat, hade jag köpt upp hela affären. Det är så fint med hantverk. Ingen skål blir den andra exakt lik. 


Så underbara oljelampor!

Fantastiska muggar
Dessa underbara muggar! Det fanns små, medelstora och stora muggar. Med eller utan öra. En av muggarna blev min. En annan gång, kommer jag köpa en till. I sommar blir det säkert en tur till Marstrand och då kör jag ju förbi Vävra. Det blir ett naturligt stopp på vägen.

Mys!


Gott fika!
Jag kunde inte bli att ta mig en fika på plats. Det blev en bit toscakaka (hembakad naturligtvis!) ocjh en kaffe med mjölk. Så lyxigt att fika borta på handgjorda saker. 

Kattsällskap
På stället blev jag nästan kär i en katt. Jag brukar aldrig vara särskilt stormförtjust i katter, då de oftast brukar dra sig undan när jag kallar på dom. Man får aldrig en chans att klappa dom, men den här katten drog sig till mig när jag satt och fikade. Rätt som det var hade den hoppat upp i mitt knä. 

När jag kom hem, blev det till att rasta hunden och handla mat. Jag fick även diska och dammsuga. Nu blev det lördagsmys resten av kvällen. 


33 kommentarer:

 1. Jag har aldrig varit så stormförtjust i oljelampor, även om de är fina :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte jag heller, men dessa gillar jag skarpt!

   Radera
 2. Åh vad fina saker! Och super söt katt :)

  Sv: Roligt att du tycker det :D

  SvaraRadera
 3. Vad mysigt och fint! Gillar keramik!

  SvaraRadera
 4. sv: ja eller iaf när det går bra hehe :P

  SvaraRadera
 5. det var super gott :D
  ha en bra lördag!!

  SvaraRadera
 6. Hej, tack för ett fint skrivet "reportage" och för ditt besök. Faktiskt inte så ofta Sotis hoppar upp i knät. Kram Helen på Vävra keramik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då känner jag mig särskilt utvald av Sotis. Kanske var det doften av hund som gjorde det.

   Radera
 7. Haha, men vad roligt!! Jag trivs så bra i Ytterby, är född i Göteborg och bodde där och sen kom vi till Kungälv när jag var i tonåren.

  Åh, Vävra keramik! Älskar det stället! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du också har besökt Vävra keramik!

   Radera
 8. dom muggarna var verkligen fina!

  SvaraRadera
 9. Absolut övervägen hiss, mycket :)

  Farligt och åka till såna ställen men kan lätt bli pank

  SvaraRadera
 10. Vilka jätte fina och härliga bilder :)

  SvaraRadera
 11. Svar: Jag antar han är glad också - han slipper ju mig och kan ju också gå vidare, men jag vet inte om han vet om mitt beviljade lån ännu. Jag har inget sagt ännu och tänker inte göra det förrän pappren är påskrivna. Men han har kanske läst min blogg och då fått reda på det! Ingen aning :)
  Jag önskar istället att beskedet var att huset såldes för 1.3 miljoner så han blev av med huset + att jag skulle fått en del av vinsten - det hade svidit rejält för honom!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas han väljer att sälja huset inom kort!

   Radera
 12. Svar: Näe.. vi har ju LITE snö.. det kommer säkert uppemot en meter till innan det börjar smälta!

  SvaraRadera
 13. sv: ja, det var väldigt spännande :) Det gick så himla fort.

  SvaraRadera
 14. Jag klipper mig var 8:onde vecka:)

  SvaraRadera
 15. Fina foton!

  Tittar in och önskar dig en fin söndag!

  SvaraRadera
 16. Jag hade velat ha en oljelampa!! :)

  SvaraRadera
 17. Hej Junitjejen. Våra bloggar möts igen. Tack vare Vävra. Samlar själv på dessa fina kaffekoppar med hjärta på. Var där i fredags med dottern och mina barnbarn och handlade ljusstake och beställde mjölkkanna :)
  Och fikade naturligtvis.

  Kram Lena Börjesson-Liisanantti


  SvaraRadera