söndag 9 mars 2014

Vann rätt låt?

Jag kan inte påstå att jag har följt årets melodifestival något särskilt, även om TV:n har varit på. Några låtar har lyssnat mer på. Några känner jag knappt till överhuvudtaget. Jag tycker allt att melodifestivalen var bättre förr. Numera struntar jag i hur det går. Jag har dock några åsikter om årets vinnare. Sanna Nielsen är en väldigt duktig artist och hon har en otroligt fin röst, men jag tror inte att hennes låt kommer att slå i Eurovionschlagerfestivalen. Undo kommer på något sätt inte utmärka sig något bland de andra bidragen. Det vågar jag säga nu, när jag inte har lyssnat på de övriga ländernas bidrag. Varför Loreen vann 2012, var just för att Euphoria var en bra låt, och för att framträdandet stack ut.Ace Wilders låt Busy Doin' Nothin' sticker ut mer och känns mer kaxig. Jag hoppades på att Ace skulle ha vunnit. Även hon inte hade vunnit i Danmark, så hade ho fått en bättre placering än Sanna.En annan låt jag gillade från årets melodifestival är Bröder med Linus Svenning. Det är en låt med mening. Dock tror jag inte att det är en låt som skulle passa i detta sammanhang. Att sjunga på svenska verkar inte längre funka i tävlan med andra nationaliteter.

Vad anser du om årets melodifestival? Vann rätt låt?

22 kommentarer:

 1. Ace sjöng inget i refrängen helt själv.
  Kolla bara på Ukrainas bidrag från förra året, rätt enkel och simpel och bara stillastående. Men röst och bra låt tog den till topp 3. Serbien vann 2007 på att bara stå still. Island kom tvåa 2009, med en enkel och skör ballad.
  Sanna kommer komma högt i Eurovision, sanna mina ord.
  Kan man Eurovision så vet man vad som fungerar.

  SvaraRadera
 2. Svar: jodå, det tror jag nog.

  SvaraRadera
 3. Igår vart den enda gången som jag kollade på Melodifestivalen, men visste redan att Linus och Yohio skulle va med, så hade redan smyglyssnat på deras låtar.
  Höll tummarna för dem två, men ville att Ace skulle vinna!

  Ha en superbra Söndagskväll!

  SvaraRadera
 4. Jag tror absolut att Sanna kommer att gå långt i tävlingen.
  Den känns äkta och lyxig :)

  SvaraRadera
 5. Jag har faktiskt inte sett ett enda avsnitt, hörde precis vinnarlåten och tycker ändå den var bra. :)

  SvaraRadera
 6. Håller helt med dig - Ace skulle vunnit. Annars tycker jag Helena eller Alcazar... Den här kommer inte placera sig bra i danmark alls. tror jag...

  SvaraRadera
 7. Fel låt vann, Ace skulle troligtvis lyckas bättre än Sanna kommer att göra. Elin blev besviken, hon hejjade på Yohio och vi röstade på honom - inte tillräckligt mycket enligt Elin eftersom han inte vann ;-)
  Nu ska vi strax på bio, Tingeling och piratälvan.

  SvaraRadera
 8. Jag har inte sett på det alls i år, men jag hörde Sannas låt och den tyckte jag var fin. Mer åsikter om hela spektaklet har jag inte haha

  SvaraRadera
 9. Tycker att Ace skulle ha vunnit! Grym blogg :D
  Kolla gärna in min nya mode, livsstil och fotografi blogg :)

  SvaraRadera
 10. missat hela mello detta år :/

  SvaraRadera
 11. Jag tokälskar Linus låt. Den träffar mig rakt in i hjärtat vareviga gång jag hör den. Men den hade inte passat in i ESC. Sannas låt är bra och jag är glad att den vann, tror den har en chans. Inte till vinst, men förhoppningsvis kommer den inte sist heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Linus låttext var verkligen vacker.

   Radera
 12. För mig var förhoppningslistan såhär: 1. Ace, 2. Ellen, 3. Sanna. Ellen och Sanna var de enda jag tyckte höll ton hela låten igenom, och Sanna är ju väldigt skicklig sångerska som ändå hade en svår låt och satte den. Varken Ellen eller Sanna är min musiksmak, men de hejade jag på för att jag tyckte att de sjöng bäst. Ace är min smak och så är hon så jävla sexig, så jag var ju bara tvungen att hoppas på henne :)

  SvaraRadera
 13. Jag tycker att Ace skulle ha vunnit.

  SvaraRadera
 14. jag gillade också linus låt, även om jag inte ser den som en mellolåt! :)

  SvaraRadera
 15. Jag tror också att Ace skulle ha en större chans i Eurovision även om Sannas låt är jättebra. Men det är bara att hålla tummarna för henne nu :)

  SvaraRadera