lördag 5 augusti 2006

Fem-i-topp-boklista


 1. Jenny S av Denise Rudberg
 2. Flickan med majblommorna av Karin Wahlberg
 3. Storlek 37 av Denise Rudberg
 4. Skam av Karin Alvtegen
 5. Natt till den fjärde november av Karin Fossum

Dessa böcker är de jag hittills har hunnit med att läsa i sommar. Denna lista kommer att uppdateras och fyllas på med fler böcker innan sommaren är slut (för mig är det sommar augusti ut).
Jag tycker att Denise Rudberg skriver på ett väldigt enkelt och vardagligt sätt. Det är enkelt att komma in hennes böcker. Jag kommer definitivt att läsa fler av hennes böcker. Hennes sätt att skriva påminner om Kajsa Ingemarsson, som är en annan favoritförfattare.Karin x 3 skriver mer spännande böcker. Jag tror de räknas som kriminalromaner. Jag brukar gilla Karin Fossums böcker, men Natt till den fjärde november, var inte alls i min smak.  den var liksom inte ett dugg spännande och den var väldigt melankolisk. Boken Jonas Eckel av samma författare var heller inte bra. Men däremot tyckte jag om att läsa Fossums böcker Evas öga och Svarta sekunder. Böckerna Älskade Poona och Mordet av Harriet Krohn verkar också vara bra, men de har jag inte läst än. Jag kan rekommendera Saknad, Svek och Skuld som är Karin Alvtegen också har skrivit.

Är det någon som har läst Hembiträdet av Marie Hermansson? Jag började på den, men har ännu inte tagit igenom den.

Jag har sedan barnsben tyckt om att läsa. När jag var med mamma på stan, så skulle jag alltid gå in i en bokaffär. Där kunde jag gå i flera timmar. I vuxen ålder är jag mer en periodare. Märkar att jag läser betydligt mer under sommare än resten av året. Jag liksom orkar inte att läsa, när jag kommer hem från jobbet. När jag har lagt mig, så slocknar jag nästan på en gång. När det är svårt att somna, så är det utmärkt att läsa en bok. Förhoppningsvis somnar man inte pga att boken är dålig, utan mer för att man blir trött i ögonen. Under vinterhalvåret läser jag oftare under helgerna än under vardagen.
4 kommentarer:

 1. Att läsa är ett måste för mig...vet inte hur många böcker jag plöjt igenon denna sommar.
  Älskade Poona ska du läsa...den är jättebra.
  Jag gillade inte heller Jonas Eckel...lite konstigt!

  Jag är en älskare av bra deckare...det har blivit några stycken genom åren.

  Ha en härlig dag, kram

  SvaraRadera
 2. Precis min "boksmak"... Läs "Lasermannen" om du inte hunnit göra det ännu. Otroligt spännande, bra språk och skrämmande uppdatering om hur det faktiskt var...

  SvaraRadera
 3. Detta är verkligen jätteroligt, såg din kommentar på min alldeles nytillverkade blogg. Jag läser också väldigt mycket och gärna bra deckare.
  Min absoluta favoritbok är "Påven Johanna" av Donna Woolfolk Cross, ett måste.
  Bra ide med topplistor på lästa böcker så man kan få ideer.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Är flickan med majblommorna bra?

  SvaraRadera