fredag 2 mars 2007

Jag ska bli NTA-utbildare

Den 12-13 mars ska jag till Södertälje (Astra Zeneca) på utbildning. Det är så att på vår skola jobbar vi med något som kallas  NTA  (Natur och Teknik för Alla).  I NTA finns olika teman. Tanken är att NTA ska täcka all undervisning i naturkunskap under grundskolan så småningom. Allt material man behöver i temat följs med i en blå plastlåda. För att få undervisa i temat måste man först gå en endagsutbildning. Det har jag gjort för tre olika teman: Fast eller flytande, Fjärilars liv (vi kommer att jobba med detta tema senare i vår) och Från frö till frö. Nu är det så att jag har blivit erbjuden en utbildning till att bli utbildare i temat  Från frö till frö.  Jag ska alltså få utbilda andra lärare, som ska arbeta med detta tema i sina klasser. Detta blir en ny erfarenhet för mig. Att utbilda vuxna har jag aldrig gjort tidigare. Jag kommer inte lämna mitt nuvarande arbete som klasslärare, utan jag kommer någon dag då och då få vara NTA-utbildare. I april fortsätter utbildningen i Stockholm på  KVA.
 

5 kommentarer:

 1. Det där låter faktiskt riktigt skoj!..Det kommer säkert att gå bra för dig sen att börja undervisa andra lärare, roligt!

  SvaraRadera
 2. Vad roligt! Det kommer att gå bra för dig att lära det du kan om temat! Inga problem alls!

  SvaraRadera
 3. När jag gick i sjuan jobbade vi mycket med NTA

  SvaraRadera
 4. Jenny, vad tyckte du om att jobba med NTA? Vilka teman jobbade ni med?

  SvaraRadera
 5. Låter som en intressant grej!
  Lycka till!

  SvaraRadera