fredag 14 augusti 2009

Våren VS hösten

Jag tycker att sommaren är absolut den bästa årstiden. Det finns många anledningar till varför jag tycker det. Sedan har jag kommit på att jag kanske inte hade uppskattat sommaren lika mycket om det bara hade funnits en årstid. Det finns något bra med varje årstid. Har ni märkt att hösten börjar smyga sig på? Jag kände igår kväll den höga klara luften.  Vilken årstid är näst bäst för mig? Det är antingen våren eller hösten. Få se nu vilken årstid av dessa som får flest fördelar. Årstidernas fördelar ger den andra årstiden nackdelar, så därför har jag valt att inte ta nackdelarna här.


Våren. Denna årstids placering gör ju att den blir efterlängtad. Efter mycket mörker kommer våren som en gåva.

Mina plus åt våren:
+ det blir ljusare

+ högre temperatur

+ vårblommorna dyker upp och det knoppas både här och där

+ dagarna känns längre


Hösten. Sommaren har tagit slut och det känns tråkigt, men hösten kan innebära positiva saker på annat sätt.

Mina plus åt hösten:
+ hög klar luft

+ hösten känns som en ny start. En ny start på jobbet/skolan, med träningen och kosten.

+ mysig årstid. Vad sägs om tända ljus, när mörkret har infallit sig? Eller en god bok, när regnet smattrar mot fönsterrutorna?

+ vackra färger i naturen. Rött, brunt, orange, gult....

RESULTAT: Lustigt, men de båda årstiderna fick exakt lika många plus. Det blev oavgjort. Då gillar jag alltså dessa årstider lika mycket. Jag trodde först att det var våren jag tyckte mest om. Du har kanske några andra plus vi kan lägga till för både hösten och våren. Kom gärna med förslag!

17 kommentarer:

 1. För mig är den absoluta bästa årstiden våren, om jag inte befinner mig norrut för då gillar jag sommaren bäst, är så härligt med midnatts sol.

  SvaraRadera
 2. Jag gillar hösten av precis samma anledningar som du.
  Jag tycker även om att man får börja klä på sig ordentligt med kläder.
  En halsduk...
  mm jag gillar att rulla in mig i en halsduk.
  Och en härlig pläd i soffan.
  Doftljus, heta grytor.
  Hösten är klar utmanare till somaren.
  Kramen

  SvaraRadera
 3. Åh tack så mkt. :) Det värmer gött i hjärtat att ha fans. ;) hehe. Hoppas allt är bra. :)

  SvaraRadera
 4. Sommaren borde aldrig försvinna!!

  SvaraRadera
 5. Jag får nog säga att våren är min favoritårstid. Dels så som du säger har man gått genom "mörkerperioden", dels så får man se allting födas på nytt igen (blad, blommor och gräs) och dels har man ju hela långa sommaren framför sig! Efter det kommer hösten och vintern på en delad tredjeplats. Det beror ju lite på hur vintern utfaller sig, en bra vinter skall det vara, kall med snö. Inget slask.

  SvaraRadera
 6. Hej
  vilken fin blogg du har!!
  Tycker den är jättebra!
  HA det bra
  KRAM=)

  SvaraRadera
 7. Jag måste hålla med.. ^^
  Det går inte att välja mellan höst och vår ^^

  Ville bara säga det också att jag har bytat blogg från http://Jeshi.blogg.se till http://Chezka.blogg.se ;D

  SvaraRadera
 8. Fram till 2008 var våren min favoritårstid men från hösten 2008 så tror jag att HÖSTEN är min bästa tid....*förvånad*
  Den höga klara luften och alla fantastiska färger i naturen....
  Undrar om det blir samma i år...

  SvaraRadera
 9. Ett ps...

  Om jag är i Österrike på vintern och bor på SalzburgerHof så är vintern oxå kanon. Och om vi är på solsemester på sommaren (tex i USA) så är sommaren oxå helt ok. =)

  SvaraRadera
 10. Så du menar att han la ner tid och möda på kläderna i onödan alltså hihi...
  Jaja, det kommer flera tillfällen för honom att välja kläder.

  Jag gillar nog alla årstider egentligen. Alla fyra har nått som jag är glad i. Det blir nog det man gör det till tror jag.
  Fina bilder var det iallafall.
  Kramen Synne.

  SvaraRadera
 11. Svar: ja visst är de snygga!!

  Bra inlägg om våren VS hösten! Håller med om att båda har sina fördelar.. även om det alltid känns lite vemodigt när hösten är på ingång, men det är ändå mysigt på något sätt!

  SvaraRadera
 12. Jag gillar våren och hösten lika mycket.

  SvaraRadera
 13. När jag var liten var det våren som var min favorit men de senaste tio-femton åren har det varit hösten men nu är jag inte säker längre! Jag älskar verkligen hösten men även våren! Och vintern är nog det vackraste som finns när det är precis snöigt och det knarrar under fötterna och allt är vitt! Så dessa tre årstider älskar jag!

  Sommaren däremot tycker jag är rätt så skittrist! Dels för att jag inte tycker om eller ens tål värme men allra mest för att naturen blir så tråkigt uttorkad, brun och tråkig! Dock inte detta år för i år har sommaren faktiskt fått vara fin och det har växt massor och varit grönt och fint! Men det kan tyvärr inte uppväga resterande år av torra, trista somrar! :O/

  SvaraRadera