fredag 16 juli 2010

Dyngkåt


Jag har läst ut boken Dyngkåt och hur helig som helst  (som jag?!;-)  ) av Mia Skäringer. Innan jag började läsa den, så sa min man att den ville han också läsa. Men med tanke på hans tidigare försök att läsa en annan bok som inte handlar om fotografering, så vågade jag inte tro på att det blir så. För tre somrar sedan skulle maken läsa en bok av Liza Marklund  (minns inte vilken), året därpå skulle det bli Snabba Cash  av Jens Lapidus och förra sommaren skulle han läsa Människa utan hund  av Håkan Nesser. Ingen av dessa böcker blev utläsa. På sin höjd läste han ut ett kapitel. MEN med denna bok, tror jag ärligt att det annorlunda, eftersom den inte består av en enda historia från första sidan till sista. Utan den består av flera kåserier istället. Denna bok måste min make läsa.  Jag tror att det är flest kvinnor som känner igen sig i boken, men jag tror ändå att maken får sig ett gott skratt när han läser den. Boken är hur underbar som helst! Jag gillar Mias sätt att skriva och jag gillar även henne som skådespelerska i Solsidan  och Mia och Klara.  En fantastisk komiker!

Har du läst boken? Vad tyckte du?

9 kommentarer:

 1. Ah, tack för boktipset! :-)

  SvaraRadera
 2. Jag har tyvärr inte läst boken. Det som finns på mitt schema nu är hundböcker :P

  SvaraRadera
 3. sv: visst va den :)

  allt bra med dig idag?
  /Shoppaholly

  SvaraRadera
 4. Ja alldeles riktigt, och av ingen mindre än din egna man ;D Tänk va världen är liten, eller visste du om det ? :P

  SvaraRadera
 5. Kåserier? Ptja, det brukar ju vara enkel och trevlig sommarläsning. Men finns det ngt TEMA????? Annat än att vara "dyngkåt" ?

  SvaraRadera
 6. Den boken måste jag också läsa. Den var slut sist jag kikade på Ad Libris, men det var någon vecka sedan nu. Jag älskar Mia Skäringer! Vi har nyss köpt DVD-boxen med Solsidan och kikat på senast i dag.

  SvaraRadera
 7. Jag älskar ju MIa och allt hon gör inklusive denna bok.

  Jag sitter i detta nu å letar efter bilder på dej. Har nämligen hittat din dubbelgångare på rapport, en nyhetuppläare där. Jag trodde verkligen det var du först men tänkte sen att du är ju lärare...? Min man å jag skulle kolla hur lika det var. Har du någon syrra som jobbar på tv? :lol:

  SvaraRadera
 8. Det var inte mig du såg på Rapport. Synd, för ett jobb som nyhetsläsare lockar nog mer än som lärare ibland. Någon syrra har jag heller inte. Annars har jag fått höra att jag är lik Ellen DeGeneres. Läs här: http://junitjejen.se/lik-ellen-degeneres/

  SvaraRadera