onsdag 17 juli 2013

Berg- och dalbanor
Det är inte ofta man är på Liseberg, fast att man bor så nära Göteborg. Vi försöker åtminstone besöka nöjesparken en gång varje sommar. Det har även varit somrar, som vi inte har besökt parken alls. Jag brukar inte åka så många attraktioner, men 2-4 st brukar det i alla fall bli. När man var barn, ville man åka allt. Nästa år finns den nya berg- och dalbanan HelixLiseberg. Det tog ett tag innan jag ens vågade åka Balder, hur ska jag våga åka den här? När jag vågar åka Helix, dyker det säkert upp en ny berg- och dalbana.

  

Minns ni den riktigt gamla berg-och dalbanan? Åh, vad  den var mysig. Den var skraltig, men jag gillade den ändå. Jag tyckte det var synd att den revs.

Brukar du besöka Liseberg? Brukar du åka någonting?

12 kommentarer:

 1. Alla i familjen, utom jag, vill besöka Liseberg och det pratas om det varje år. Men det är ju rätt dyrt. Det har inte blivit av på länge länge. Fast Jul på Liseberg brukar vi vara på.

  SvaraRadera
 2. usch jag hatar verkligen karuseller haha. Som barn älskade jag att åka alla karuseller som höll sig någorlunda på markhöjd och snurrade massor. En favorit var virvelvinden =) Men sen blev jag vuxen och känslig och fick dessutom IBS till på köpet, så nu kräks jag nästan av att bara titta på karuseller. Men däremot tycker jag det är hur mysigt som helst att gå inne på tivolin och sånt en sommardag och bara vara och titta på allt och käka glass och grejer. Det skulle jag kunna betala mycket för =)
  kram

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Nä, Lisebergsbanan finns kvar. Men den riktigt gamla berg-och dalbanan finns inte kvar. Den som var där, när jag var liten.

   Radera
 4. Jag har bara varit i Liseberg en gång & har aldrig vågat mig upp i någon utav berg-och dalbarnor jag stött på.
  Men har lovat mig själv att jag ska åka Ballder nästa gång jag åker till Liseberg.
  Men den där ? nee tror jag inte :p haha

  SvaraRadera
 5. jag har varit på Liseberg en enda gång - någonsin - det var 1989. Det blir Grön Lund för oss.. och det sker verkligen inte allt för ofta... vi har ju en bit dit.

  SvaraRadera
 6. jo det är det verkligen! :)

  åh jag saknar liseberg , har inte varit där sen förra sommaren :(

  SvaraRadera
 7. Vi är inte för karuseller någon i familjen. Killarna vill bara ta lotter och det blir sååå dyrt.... Ha det gott. Kram Anette

  SvaraRadera
 8. Sv: Tack så mycket! haha i dag är jag glad för för min kära lillasyster!

  Aldrig varit på Liseberg, men någon gång ska jag väl ta mig dit med!

  SvaraRadera
 9. Förr åkte jag så mycket jag orkade , men nu går jag och tittar på uppträdanden. Taubescenen har haft en del godingar!
  Jag fick väl nog med åkeriet när jag var ung. Jag bodde granne med Liseberg och var där varje dag under säsong! :)

  SvaraRadera
 10. sv; smoothies är verkligen underbart =)

  SvaraRadera