lördag 13 juli 2013

Besök på kamelranchNär vi var på Öland besökte vi Ormöga kamelranch. Där var det gott om kameler och de fanns i olika färger. Det var en märklig känsla att se kameler här i Sverige. Utanför stängsel, fick vi se lamor. Jag vågade inte gå alltför nära, eftersom jag var rädd att de skulle börja spottas.


Det var inte kamelerna jag förälskade mig i på ranchen, utan det var dessa underbara killingar. När man kom in innanför stängslet, kom de genast fram till en. Killingarna var nyfikna och särskilt en ville bita mig på tummen eller på väskans handtag. Det gjorde inte ett dugg ont, eftersom deras tänder var så små och de bet heller inte särskilt hårt.


De var så söt att man hade bra lust att ta med sig de hem. Det blev mest att jag fotograferade killingarna upptäckte jag, när jag tittade genom mina bilder. Det blev någon bild på en av getterna, men jag blev inte så nöjd med den.


Det kostade 90 kronor att besöka kamelranchen. Det var inget stort ställe, så jag tycker att det var ett hutlöst pris. Hade kamelridningen ingått, så hade priset känts mer ok. Vi valde att inte rida kamel, eftersom vi hade då hade fått betala ytterligare 70:-. Jag hade hoppats på att få träffa kamelbonden Bengt, som var med i Bonde söker fru, men han var inte där då. Det hade varit roligt att ha träffat honom.


26 kommentarer:

 1. Håller med om att det var dyrt och synd att inte kamelbonden var där, han verkar ju vara en kul prick.
  Getter är söta, hade vi haft mycket mark så hade jag inte tackat nej till några sådana.
  Ha en skön kväll!
  //bara anna
  Annacecar.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tänk om man hade en egen gård. Då skulle jag ha både getter, får och deras ungar!

   Radera
 2. Bästa måltiden på hela dagen. :P

  SvaraRadera
 3. Vilka fina djur! Och killingarna var verkligen jättesöta!!

  Sv: Ja visst är det :)

  SvaraRadera
 4. Fräckt men tyckte nog också att det var ganska dyrt. Kram Anette

  SvaraRadera
 5. Sv: Tack! :)) Det är ett väldigt mysigt ställe!

  SvaraRadera
 6. Lät som ganska dyrt, men kanske kan vara värt det om man gör det en gång:) Mysigt att träffa på kameler på så nära håll. När vi var i Egypten i våras så hade de ju en kamel på hotellet som jag kelade med varje dag:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju roligt att komma djuren så nära.

   Radera
 7. Sv: Tack så mycket! :)

  Åh vad härligt med kameler! Älskar dem! Särskilt de nästan joddlande ljudet de gör, blir helt lycklig av det!

  SvaraRadera
 8. Ååh, älskar kameler!... Men tror nog dem passar bäst i... Other Countries! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man kan ju undra hur kameler mår hos oss, särskilt på vintern.

   Radera
 9. Vilka söta djur, kameler är för härliga =)

  // Tess

  SvaraRadera
 10. Så mysigt 6 va söta Killingarna är//Kram Annmi

  SvaraRadera
 11. Va häftigt med att se så mycket kameler!

  SvaraRadera