fredag 8 januari 2016

Hundars matvanor

Dags för frukost

Vi har ju två hundar som ni vet. En gammelhund (som vi brukar säga) och en junior. De är lika underbara, men de skiljer sig på ett par saker. Bland annat ser deras kärlek till mat olika ut. Junioren Balder kan man servera vad som helst och han har käkat upp det inom loppet av 10 sekunder. Yambo har alltid varit en finsmakare och man har fått truga honom. Man vill ju att han ska äta, så man har testat olika varianter.
Balder vill ha mer!

Granngården har stort utbud av hundfoder och det är lyxigt att man kan beställa hemleverans. Att släpa hem 15 kg hundmat, är inte helt enkelt. När vi testade Granngårdens hundfoder Premium, började Yambo äta direkt och inte behövde vi blanda med korv eller liknande. Jätteroligt! 

Visst får jag äta upp din mat också? undrar Balder

Balder gillade också fodret. Han tyckte givetvis inte att det räckte med hans portion, utan han vill ju gärna äta upp Yambos också. Då får matte rycka in och hålla matskålen. Man gör ju allt för att båda ska kunna äta sin goda mat ifred.

5 kommentarer:

 1. Hihi, våra katter är precis lika. Gamnelkatten har inte samma aptit och iver som den "lilla", så hon sitter alltid och väntar på resterna (och går upp i vikt tyvärr)

  SvaraRadera
 2. gammelkatten skulle det stå så klart. :)

  SvaraRadera
 3. Å vilken härlig bild på Yambo & Balder! Såå fina båda två // Majsan

  SvaraRadera
 4. Har de ett eget märke? Vad heter det? Eller fattade jag fel, det kanske heter "Premium"?
  Jag tycker innehållet är viktigt. Det finns så många foder med en massa spannmål och annat skräp i. Men det är ju minst lika viktigt att hunden äter. Ibland får man titta mellan fingrarna. Hoppas det håller i sig nu.
  /P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Granngården har ett eget hundfoder och kattfoder. Kattfodret finns i 2 olika smaker, medans hundfodret finns i "orginal" och "premium". Premium har högre kötthalt och energirikare.Dock innehåller båda vete.

   Radera