onsdag 22 juni 2016

Läsvärd bok


Kanonbra!

Sofie Sarenbrant har gjort det igen - skrivit en fantastisk bok! Jag blir aldrig besviken när jag läser hennes böcker. Man blir såklart besviken när boken är utläst. Det känns lite som en sorg, för att den trevliga lässtunden är slut.

Så här står det på bokens baksida:
Minnesstunden är känslosam. En ung kvinna är död, under ofattbara omständigheter. Men i bakgrunden befinner sig en person som intensivt betraktar de sörjande, mån om att själv inte bli sedd.

Samtidigt faller Stockholms tiggare offer för vad som verkar vara en psykopatisk seriemördare. Polisen famlar i mörkret, och den enda personen som kan stoppa morden måste göra allt för att stanna i det fördolda.

Tiggaren är en spännande bladvändare, som man inte vill släppa taget om. Boken är en fristående fortsättning om Emma Sköld, men jag rekommenderar ändå att man har läst de tidigare böckerna innan man läser denna. Det är så mycket lättare att komma in i handlingen då. Jag tycker att Tiggaren inte bara är en deckare utan även en samhällsskildring. Boken känns högaktuell, för den tar upp fördomar och trångsynthet kring tiggare. 

Jag ger boken 5 stjärnor. 


16 kommentarer:

 1. Just loppiblogbag är för oss med barn , då det ofta är barnrelaterade produkter, man får anmäla sig via deras sida när de lägger ut att man kan ansöka.

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset! Har inte läst någon av dem, men såg någon i matbutiken igår och tänkte att det nog kanske var något för mig!? Ska bara ta mig igenom den bok jag börjat på för evigheter sen... Blir inte mycket läsning nuförtiden, tyvärr... Skärpning! ;)
  Tack för dina ord om mina kuddar!
  Kram/Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker verkligen att du ska börja läsa.

   Radera
 3. Det är hon som har skrivit om den gravida kvinnan som försvann va?

  Svar. Tack

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det är "Vecka 36" du menar, så ja!

   Radera
 4. Just denna bok av Sofie Sarenbrant har jag inte läst, men jag gillar böckerna om Emma Sköld å jag håller verkligen med Dig att böckerna bör läsas i rätt ordning :)

  SvaraRadera
 5. Hennes böcker är så bra! Jag har läst alla utom den sista som kom ut nu för nån månad sedan. Det var 11 reservationer före mig på biblioteket så jag tänker att jag väntar med att läsa denna bok tills i höst istället. =)

  SvaraRadera
 6. Vad bra att du hittade ett sådant guldkorn! :D

  SvaraRadera
 7. Sommaren är böckernas tid. Jag läser annars inte så mycket men det är så skönt att sitta i solstolen med en bra bok. Så tack för boktips :)

  SvaraRadera
 8. Den ska läsas. Men jag gjorde en begabeställning på 8 böcker inför sommaren. tar dom först. Såvida det här inte får bli en ljudbokslyssning.

  SvaraRadera
 9. Tack för tipset! Boktips uppskattar jag alltid då jag i princip endast läser böcker jag sett någon annan rekommendera.

  SvaraRadera
 10. Denna boken var verkligen en besvikelse...läste inte ens ut den! Har älskat hennes tidigare böcker....Trevlig Midsommar // Majsan

  SvaraRadera
 11. Håller med, har aldrig blivit besviken på hennes böcker. Har inte börjat läsa denna ännu, men det blir någon gång under sommaren :) Trevlig midsommarhelg!

  SvaraRadera