måndag 20 juni 2016

Min utmaning fortsätter


Vackra omgivningar!
Jag fortsätter min utmaning och en vecka har redan gått av perioden. Det blev drygt en mil idag. Vädret har varit ganska så grått, men det var skönt att gå i. Jag gick en ny runda idag, för det är alltid trevligt med omväxling.  En del av partierna gick jag i skogen och då passade jag på att andas in den friska luften. Tänk att doften av träd och växter kan lukta så gott!

Stamsjön
Det finns gott om sjöar i min kommun och det tycker jag är så härligt. Att promenera runt en sjö är aldrig fel.  Jag hade tänkt att promenera runt hela sjön, men på något vis gick jag fel, så jag fick bara sjöutsikt längst med den ena sidan.
Min rundas resultat från Runkeeper.
Jag är riktigt nöjd med min runda på drygt 11 km. Tiden var inte särskilt viktig, men jag är ganska så nöjd med den också. Jag var svettig när jag kom hem, men ändå inte helt slut. 
När jag tar mina långpromenader, utan några pauser, så har jag alltid sett det som träning. Men när jag läste detta intressanta blogginlägg, blev jag osäker.  På ett sätt tycker jag att en promenad kan räknas som träning om sträckan är längre än vad den brukar eller om tempot är högre. Samtidigt kan det ju inte räknas som tuff fysisk träning. Men, men huvudsaken är att man rör på sig eller hur?

Vad är skillnaden på träning och motion, tycker du?

17 kommentarer:

 1. Ja du får absolut köra samma lista och låna bilden :)
  länk direkt till listan;

  http://carro93.se/2016/june/this-or-that.html#comments

  kram!

  SvaraRadera
 2. Jag brukar inte göra skillnad på motion och träning...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gör nog inte det heller, men en långsam promenad räknar jag nog mer som motion.

   Radera
 3. Jag tolkar det nog som att motion är lite med vardagligt, som att cykla till jobbet, medan träning är när man på ett mer aktivt sätt avsätter tid.

  Fast jag kan nog ha fel :)

  SvaraRadera
 4. Oj, 11km. Jäklar vad duktig du är. Jättefin bild över sjön.
  Jag håller nog med Henrik ang. motion och träning. Men det viktigast är ju att man gör något man tycker om och att man mår bra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla. Det kändes svettigt efteråt, men samtidigt väldigt skönt.

   Radera
 5. Va mysigt :)Duktig du är

  SvaraRadera
 6. Vad härligt med motion, ståndort jag blir frisk hundra procent ska jag börja jag också igen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, det är härligt att röra på sig!

   Radera
 7. Oj så himla duktig du är :) så härligt med promenader =)

  SvaraRadera
 8. Så fin omgivning, håller med. Älskar sjöar och dylikt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Promenaden blir lite roligare om man rör på sig i fin omgivning.

   Radera
 9. Jag har nog inte riktigt tänkt på skillnaden motion/träning.... Tycker nog att det är träning när man får pulsökning och svettas.
  Har du gått runt båda Delsjöarna? Det blir väl drygt en mil om man tar båda.
  Kram J

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä., jag har aldrig gått runt båda Delsjöarna. Jag tycker det är enklast att ta den långa rundan där man bor, för att slippa åka någonstans.

   Radera